Terör örgütünün 'hacker'larına dava


Aralarında kamu kurum ve kuruluşlarının da yer aldığı yaklaşık bin 300 internet sitesine saldırı düzenleyerek terör örgütünün propagandasını yaptıkları belirlenen 4'ü tutuklu 7 sanık hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, terör örgütü KCK/PKK güdümündeki basın yayın kuruluşlarının üst örgütlenmesi olan Demokratik Aydınlanma Birliği'nce (YRD) 14-24 Temmuz 2007 tarihleri arasında Irak'ın kuzeyindeki örgüt kamplarında gerçekleştirilen ''YRD 4. Konferansı''nda, ''sanal çalışmaların belli bir çatı altında organize biçimde gerçekleştirilmesi, yandaş bilgisayar korsanlarının sanal saldırılar için örgütlenmesi, örgüte karşı yapılan yayınlara zamanında müdahale edilmesi'' yönünde kararlar alındığı hatırlatıldı.

Terör örgütü bünyesinde, kamuoyu oluşturmak ve taraftar kazanmak amacıyla web siteleri oluşturan, bu siteler aracılığıyla eğitim çalışmaları ve şifreli toplantılar gerçekleştiren ''Sanal medyanın gerillaları'' ve ''soğuk kırıcılar'' isimli illegal yapıların oluşturulduğu kaydedilen iddianamede, söz konusu eylemlerin de ''www.cmg-team.com, cmg-team.org'' ve ''www.coldhackers.com'' adresleri üzerinden gerçekleştirildiği vurgulandı.

İddianamede, eylemlerini aynı siteler üzerinden sahiplendiklerinin tespit edilmesi üzerine, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Hakkari ve Gaziantep'te faaliyet yürüten hacker gruplarına yönelik operasyon düzenlendiği ve sanal saldırıları gerçekleştiren bazı şahısların gözaltına alındığı belirtildi.

Örgüt mensuplarına sanal eğitim

İddianamede, terör örgütünün propaganda faaliyetleri kapsamında internet ortamında aralarında bazı kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri, siyasi partiler ve şahıslara ait internet sitelerini hackledikleri tespit edilen sanıkların, internet ortamında web siteleri hazırlayarak buradan örgüt mensuplarına hack, yazılım, şifreleme konularında eğitim verdikleri kaydedildi.

Sanıkların, yürütülen hack faaliyetlerini ''www.zone-h.org'' isimli internet sitesi üzerinden organize ettikleri vurgulanan iddianamede, ''Anılan siteye üyelik sistemi ile giriş yapıldığı, yürütülen sanal faaliyetlerin belirli bir örgütsel sistem, hiyerarşi dahilinde gerçekleştirildiği, sitenin sadece hack faaliyetleri için kullanılmadığı, propaganda, eğitim, istihbarat ve eleman kazanma gibi örgütsel faaliyetler çerçevesinde de kullanıldığı tespit edilmiştir'' denildi.

İddianamede, sanıkların, örgütsel faaliyetlerini sürdürdükleri esnada oluşturdukları hiyerarşik yapı şu şekilde yer aldı:

''Fermandar: Yapılanmanın en üst seviyesidir, kendi aralarında toplantı kararları alırlar, ''Gerillaye CMG'' olacak kişileri belirlerler. En üst seviye karar alma organıdır. Gerillaye CMG: Yapılanma içerisinde Fermandar'ın altında yer alır. Alt seviyelerdeki rütbe paylaşımı ve toplantıların zamanını ayarlayarak Fermandar'a onaya sunarlar, hacklenecek sitelerin açıklarını bularak tekoşerlere verirler, bazen de siteleri kendileri hacklerler.
Tekoşer: Yapılanma içerisinde Gerillaye CMG'nin altında yer alırlar. Saldırı, eğitim, istihbarat ve basın - irtibat olmak üzere dört gruptan oluşur.
1- Saldırı grubu: Gerillaye CMG'den ayrı olarak hacklenecek sitelerin açıklarını bularak hackleme işlemini gerçekleştirirler, bazen de alt seviyede bulunan grup üyelerine de hackleme işlemini yaptırırlar.
2- Eğitim Grubu: Grup üyelerine, forum üzerinde hackleme ile ilgili eğitimler verirler, ayrıca bu eğitimlerle ilgili çektikleri video kayıtlarını sitenin ilgili bölümüne atarak, grup üyelerinin eğitilmesini sağlayıp site kurulumu hakkında bilgiler verirler.
3- İstihbarat Grubu: İnternet üzerinden araştırma yapıp güvenlik zafiyeti olan siteleri tespit ederek 'soğuk kırıcılar' sorumlularına bildirirler.
4- Basın Grubu: KCK/PKK terör örgütü adına yapılan eylemlerin duyurulması ile görevlidirler. Terör örgütüne müzahir haber ajanslarına hacklenen siteleri bildirirler ve yayınlanmasını sağlayarak terör örgütünün propagandasını yaparlar.''

Hedef mobese sistemleri

İddianamede, sanıklardan bazılarının ifadelerinde, hacker grupları arasında ''KCKhacker'' adlı bir grubun bulunduğunu belirterek, söz konusu grubun Irak'ın kuzeyinde faaliyet yürüten üyelerinin özellikle kent merkezlerindeki mobese sistemlerini devre dışı bırakmak için bilgi topladıklarını belirttikleri ifade edildi.

İddianamede ayrıca sanıkların, şimdiye kadar yaklaşık bin 300 internet sitesini hackledikleri, buralara terör örgütü PKK'nın simgelerinin bulunduğu indeks koydukları belirtildi.

Haklarında TCK'nin ''Terör örgütüne üye olmak'', ''Örgütün propagandasını yapmak'' ve ''Bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, erişilmez kılma ve sisteme veri yerleştirme'' suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istenen sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)