Terör, Terörist Derken...


İyi yönetilmiyoruz!..

Burası kesin. Yöneticilerimiz acemi, deneyimsiz, yeteneksiz de ondan mı?

Nasıl gelirler ülkenin yönetimine?

Seçimlerde kazanarak, halkın güvenini aldığını sanarak...

İktidara on yıldır sahipsin!.. Ama başarısızsın. İktidarı teslim aldığın günden bu yana ülkeyi daha kötü duruma düşürmüşsün!

Belli bir uygarlık düzenini aşmış ülkelerde tek çıkar yol vardır, hemen istifa etmek, yerini daha başarılı olacaklara bırakmak...

Yıllardır bir savaş havası içindeyiz. Şehitler, şehitler... Gaziler, gaziler... Bir savaştayız. Ama kimle savaşıyoruz? Teröristlerle!..

Ne kolay açıklama, teröristler düşmanımız demek...

Önce terör nedir, öğrenelim.

Terör Fransızcadan alınmış bir sözcük... Sözlüklere bakalım. “Korku salma, yıldırma, siyasal bir dava uğruna girişilen, toplumu yıldırmaya, korkutmaya yönelik her türlü eylem.” Terörist de terör yaratan, terör uygulayan, siyasal bir amaca varmak için terörü bir yöntem olarak kullanan! Bunu kullananlara, terörist adı veriliyor!

Terörist denen insanlar, hemen her ülkede var. Bunlar sözlükte denildiği gibi belli siyasal görüşleri gerektiğinde silahla savunurlar.

Kimi zaman bir tek kişidir, kimi zaman da kalabalık çeteler... Bunlar belli bir devlet adına görev yaparlar.

Türkiye’de yıllardır terörle, teröristlerle savaştayız. Bunlara böyle ad vermek kolay! Ama gerçek kişilikleri, nereden, kimden yüreklendikleri karışık. Biz ülkenin dört bir yanında patlak veren terör olaylarıyla yıllardır çarpışıyoruz. Biraz da yöneticilerimizin bu savaştaki yetersizlikleri söz konusu!

Kim var arkalarında? Suriye mi, İran mı, ABD mi? Ülkelerin düzenini karıştıran güç bir iki çetenin işi olamaz, bunu bilmeyen kaldı mı?

Tek parti döneminde terör diye bir şey yoktu, terörist sözünü de hiç duymamıştık. Orda burda eşkıya varsa, devlet onları kısa sürede yok eder, ülkede huzuru sağlardı.

Ya şimdi? Nerde o eski devlet gücü?..

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)