Tunceli'de çatışma: 1 şehit, 7 yaralı


Tunceli'de, iki ayrı jandarma karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 7 askerin yaralandığı bildirildi.

Tunceli Valiliği, dün akşamki çatışmada 1 askerin şehit olduğunu, 7 askerin yaralandığını, 1 teröristin de ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''22.09.2012 günü saat 20.40 sıralarında Tunceli Nazımiye Şehit Mehmet Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından Tunceli-Pülümür Karayolu üzerinde yol kontrol uygulaması yapıldığı sırada kontrol noktasına ve karakola bölücü terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlar ile ateş açılmıştır. Güvenlik güçleri ve teröristler arasında çıkan çatışmada 1 askerimiz şehit olmuş, 7 askerimiz de yaralanmıştır. Çatışmada 1 terörist de ölü olarak ele geçirilmiştir.''

Tunceli-Erzincan karayolu Nazimiye ilçesi yol ayrımında bulunan Şehit Mehmet Jandarma Karakolu'nda inceleme yapan askerler, tuzaklanmış patlayıcıları imha etti.

İmha işlemi sırasında karayolunda trafik durduruldu ve sinyal kesici cihazlar kullanıldı. Askerler, karakol çevresinde arama-tarama çalışması da yaptı.

Bu arada çatışma yaşanan bölgedeki bazı mevzilerden çevreye saçılmış çok sayıda mermi kovanı görüldü.
Öte yandan bölgede yoğun helikopter trafiği yaşandığı, karakola gelen skorsky helikopterler için kobra helikopterlerinin çevre emniyeti aldığı görüldü.

Tunceli-Erzincan karayolu üzerinde bulunan Merkez Gökçek ve Şehit Mehmet Jandarma karakollarına teröristlerce saldırı düzenlenmiş, askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıkmıştı.

Bitlis-Güroymak karayolunda patlama

Bitlis-Güroymak karayolunda, teröristlerce menfeze döşenen mayın, askeri araçların geçişi sırasında patlatıldı.

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla Güroymak Belediyesi'nce yaptırılan parkın açılışı ve konser programında emniyet tedbiri almak üzere görev almak için yola çıkan askeri araçların geçişi sırasında, Güroymak-Bitlis karayolunun Aşağıkolbaşı köyü yakınlarında, menfeze döşenen mayın patlatıldı.

Patlamada, herhangi bir yaralanma ve can kaybının olmadığı, patlamanın ardından bir süre trafiğe kapatılan karayolunun, tekrar ulaşıma açıldığı belirtildi.

Patlamayı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)