Türkiye'de yaşamak için can atıyorlar


İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Türkiye artık başka milletlerin yaşamak için can attığı bir ülke haline geldi. Bunun için birçok ülkeden insanlar, kanunsuz bir şekilde hayatlarını tehlikeye atarak yollara düşüyor'' dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Saran Holding tarafından yaptırılan spor salonu açılışının ardından İçişleri Bakanlığı'nca Van-Erçiş karayolu üzerinde kaçaklar için yaptırılan Geri Gönderme Merkezi'nin açılışına katıldı.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, Çin, Hindistan, Ortaasya ve Ortadoğu ülkelerinden hangi niyetle olursa yasa dışı olarak Türkiye'ye adımını atan herkesin Türkiye devletinin sorumluluğunda olduğunu bildirdi.

Kaçak yollardan giriş yapmış olsalar da hepsine Allah'ın yarattığı bir yüce bir varlık nazarıyla baktıklarını ifade eden Şahin, ''Dolayısıyla elimizdeki ekmeğin ve suyun onlarla paylaşılması gerektiğine inanan ve bunu uygulayan bir devlet ve milletiz. İşte bunun için Türkiye'nin ve Türk milletinin dünyadaki milletler alemindeki itibarı daima yüksek ve değerlidir'' diye konuştu.

Türkiye'nin başka milletlerin yaşamak için can attığı bir ülke haline geldiğini söyleyen Şahin, bunun için ''birçok ülkeden insanların kanunsuz bir şekilde hayatını tehlikeye atarak yollara düştüğünü'' kaydetti. Türkiye'de yaşamak ve hatta mümkünse Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmak için yollara çıkan başta komşular olmak üzere birçok ülke insanı olduğunu anlatan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:
''Bir taraftan bu ülkeden sözde şikayet ederek, sözüm ona memnun olmayıp, şehirlerdeki medeni ve insani hayatı terk ederek dağlara, mağaralara kaçarak, oradan bu ülkeye kurşun sıkanlar var. Diğer taraftan bu ülkede yaşamak ve bu ülke vatandaşı olarak iyi bir hayat yaşamak isteyenlerin sayısı binler, on binleri buluyor. Halen güney sınırımızda 90 bine kişi kamplarda yaşıyor. Suriyeliler, Birleşmiş Milletler standardına göre son derece medeni bir ortamda misafir ediliyor.''



AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)