Tutuklu emekli üsteğmenden Obama'ya mektup


Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli üsteğmen Serdar Öztürk'ün ABD Başkanı Barack Obama’ya mektup gönderdiği öğrenildi.

Obama’ya mektup

Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Üsteğmen Serdar Öztürk, ABD Başkanı Barack Obama’ya mektup gönderdi. Öztürk, Obama’dan bazı ABD istihbarat örgütleri hakkında “Senato soruşturması” başlatmasını istedi.

Türkiye’de Ergenekon adı ile yürütülen ve yasal bir süreçmiş gibi açıklanan faaliyetlerin, ABD kaynaklı Pentagon, TTIC ve CIA görevlileri tarafından icra edildiğini iddia eden Öztürk, “Bu operasyonlarda kaynağı ABD istihbarat örgütleri olan sahte belgelerle Türkiye’de düşünce olarak ABD’nin savaş politikalarına karşı olan gazeteci, siyasetçi, yazar, hukukçu ve asker tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konmuş, böylece ülkemizde yerli bir Guantanamo yaratılmıştır” dedi.

Öztürk mektubuna “Bu operasyon CIA'nın dünya çapındaki bir projesi niteliğindeki Fethullah Gülen Cemaati'ne bağlı polisler, gazeteci maskesi kullanan müritler ve yargı görevlileri tarafından fiilen yürütülmektedir” diye devam etti.

Öztürk’ün bu mektubu Beyaz Saray’a iletildiğine ilişkin belge, avukatına ulaştı.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)