'Zam yağmuru'nu protestoya biber gazı


İzmir'de zamları protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti. Polisin biber gazı kullandığı arbede sırasında biri kadın üç kişi gözaltına alındı.

Dün saat 15.00 sıralarında Konak'taki Eski Sümerbank binası önünde toplanan yaklaşık 30 kişi, yapılan son zamları protesto ederek yürüyüşe geçti.

'Zam yağmuru'na karşı korunmak için ellerinde şemsiyeler taşıyıp, temsili tepkilerini gösteren ve Büyükşehir Belediyesi binası önüne kadar gelen grup, Konak Meydanı'na yürümek isteyince arbede yaşandı. Çevik kuvvet ekipler protestocu gruba biber gazı ile müdahale etti. Yaşanan arbedede biri kadın üç kişi gözaltına alındı.

Müdahaleye tepki gösteren diğer eylemciler, bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra açıklama yaptı.

Açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde zam haberleriyle güne uyandık. Bütçe açığını kapatmak amacıyla zamların müjdesi çoktan veriliyordu. Yıllardır fazla verdiği söylenen bütçe büyük oranda açık vermişti ve bütçeye yama yapmak gerekiyordu" denildi.

Biber gazına maruz kalan eylemcilere, arkadaşları tarafından hemen limon getirilirken, açıklamanın ardından grup, olaysız dağıldı.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

2Yorumlar
  1. Allah belasını versin bu hükümetin

    YanıtlaSil
  2. Allah belasını versin bu hükümetin. milletin iliğini kemiğini kuruttu. sattı savuşturdu ortalığı. kimlere ne karşılığı ne imzalar atıldı. barzani nin hamas liderinin kongre de ne işi vardı. bunların alayı karanlık güç.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder