“Kürdistan” için pazarlık



Barzani ile pazarlığa oturan iktidar, Kıbrıs Ekonomik Münhasır Bölgesi’ni elinden çıkarıyor. TESUD Başkanı Emekli Korgeneral Karakuş, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki petrol ve doğal gazdaki payını Barzani ile pazarlık nedeniyle kaybetmek üzere olduğunu ifade etti.
Peşmerge reisi Mesud Barzani ile pazarlığa oturan AKP hükümeti Kıbrıs Ekonomik Münhasır Bölgesi’ni kaybediyor. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki petrol ve doğal gazdaki payını Barzani ile pazarlık nedeniyle kaybetmek üzere olduğunu ifade eden Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, “Türkiye’nin başına PKK belasını sardılar. Tezgâh üzerine tezgâh kuruluyor. PKK elimizden alınmıştır, kurtarılmıştır. Türkiye mümkün olduğu kadar hep Barzani ile iş birliğine itiliyor. Bunun en büyük nedeni Kıbrıs’ın açıklarında doğalgaz ve petrolün ABD, İsrail ve Avrupa’nın paylaşması için” dedi. Türkiye’nin başına özellikle PKK belasının sarıldığını ve yine Türkiye’yi yönetenlerin Barzani ile pazarlığa itildiğini ifade eden Karakuş, “Bunun en büyük nedeni Kıbrıs’ın açıklarında doğalgaz ve petrolün ABD, İsrail ve Avrupa’nın paylaşması için. Kıbrıs elimizden alınmaya çalışılıyor. Bize Kürdistan’ın kurulması karşılığında size de biraz Petrol ve doğal gazdan pay veririz. Ağzınıza bal çalarız diyorlar. Irak’a 5 milyon Türkmen var örneğin esamisi okunmuyor” diye konuştu.

Dikkatten kaçıyor
Son zamanlarda Kürdistan’ın, Kıbrıs pazarlığı yapıldığını bunun ise kamuoyunun dikkatinden kaçtığına işaret eden Karakuş, şunları söyledi: “Sadece Kıbrıs da diyemeyiz. Kıbrıs’ın çevresinde 20 kat civarında bir hava adası var. Yani Kıbrıs’ın hava sahası Kıbrıs adasının 20 katı kadardır. Bu egemenlik hava sahası değil ama terörle mücadele, arama kurtarma hava sahası olarak tarif edilir. Bu da ekonomik münhasır bölgeye dönüştü. Münhasır ekonomik bölge baktığımızda Kıbrıs adası 9 bin kilometre kare. Halbuki neredeyse denizdeki ve havadaki sahası hava sahasının denize indirilmesi yapılıyor. Hava sahasına hakim olanlar denizdeki münhasır ekonomik bölgeye de sahip oluyor. Kıbrıs adasının 20 katı kadar bir bölge tamamen petrol, doğal gaz, daha başka ne tür maden bulunuyorsa tamamı Kıbrıs’ın oluyor.”

Hedef KKTC
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ortadan kaldırılmak istendiğini ifade eden Karakuş, “Hava sahası vasıtasıyla münhasır ekonomik bölgenin hava sahasıyla birlikte 20 kat büyümesini sağlamak doğalgaz ve petrolü AB, ABD ve İsrail’in paylaşması. Biz artık orada ne denize ne de havaya çıkabilir hale geldik. Havaya çıkmadığınız zaman denizi de alamıyorsunuz. Ege Denizi’nde zaten devamlı bu sorun var. Sürekli taciz olayları yaşanıyor. PKK terörü 40 yıldır ülkemize acı yaşatıyor ama 40 yıldır Ege’de de olaylarımız devam ediyor.
Bu arada bu da gözden kaçıyor” diye konuştu.


Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)