AKP-KCK Dersim ihanetinde birleşti



Davutoğlu’nun “katliam” benzetmesine, Bayık’tan “soykırım” desteği geldi

Terör örgütü “Dersim özerk Kürdistan özgür oluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz” açıklaması yaptı

Sırada PKK mı var?
BaŞbakan Davutoğlu, Cumhuriyet düşmanı ve çetesinin 1938’de Tunceli’deki isyanının bastırılmasını “katliam” olarak nitelemiş, bazı siyasiler, “özür” bile dilemişti. MHP’den yapılan açıklamada ise Dersim için devlet adına özür dilemenin ihanet olduğu belirtilerek, “neyin özrünü diliyorsunuz, o zaman PKK’dan da özür dileyin” ifadeleri kullanılmıştı.

Aynı dili kullandılar
KANDİL’DEKİ KCK çetesinin elebaşı Cemil Bayık tarafından yapılan açıklamada, iktidarla aynı dil kullanıldı ve Türkiye’ye yönelik karalama içeren şu cümleler yer aldı: “Dersim katliamıyla Kürdistan’da soykırım tamamlanmak istenmiştir. Kürtlerin özerklik statüsü kabul edilmediği sürece Kürt halkı direnmeye devam edecek.”


Davutoğlu ile Bayık aynı safta buluştu
Başbakan’ın Dersim isyanıyla ilgili “katliam” benzetmesi yaparken, Cemil Bayık’ın sözde yöneticisi olduğu terör örgütü KCK’dan “soykırım” açıklaması geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçen hafta Hacıbektaş’ta düzenlenen Aşure etkinliğinde, 1938’de Tunceli’de Seyit Rıza ve çetesinin başlattığı Dersim isyanının bastırılmasını “katliam” olarak nitelendirirken, teröristbaşı Cemil Bayık’ın sözde yöneticisi olduğu terör örgütü KCK’dan da benzer açıklama geldi. “Cumhuriyet tarihinde hiç kimse buna cesaret edememişti. Çünkü o katliam kime karşı yapılmış olursa olsun, gerçekten bir Kerbela’ydı, modern bir Kerbela’ydı. Biz ona açık yüreklilikle karşı çıktık” diye konuşan Davutoğlu, Aksaray-Yenikapı Metro bağlantısının açılışında ve salı günü Meclis’teki grup toplantısında Dersim isyanıyla ilgili şunları söylemişti: Dersim’de Seyit Rıza idama götürülürken, kim olursa olsun haykırır ve der ki “Biz günahsısız. Acıyın, merhamet edin. Ayıptır” der ve bir tek şey ister. Oğlu da idam edilecektir, Hüseyin. Oğlunun yaşı 17’den 21’e yükseltilir. Der ki oğlumu benden sonra asın, onun ölümünü görmeyeyim. Ama oğlunu gözleri önünde asarlar. Bu zulüm değil mi?

İftira ve karalama
Terör örgütü PKK’nın uzantısı olan KCK’nın sözde yürütme konseyi eşbaşkanlığından yapılan açıklama da Davutoğlu’nun sözleriyle benzerlik içeriyor. KCK’nın açıklaması şöyle: “İnsanlık, 1937-38 Dersim katliamıyla dünyada benzeri görülmeyen bir soykırıma tanıklık etmiştir” cümlesiyle başlayan KCK açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik iftira ve karalama içeren şu cümleler yer aldı: “Dersim, baştan aşağı bir harabeye, yangın yerine dönüştürülmüştür. TC. sömürgeci güçleri kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden 70 bin Dersimli Kürt Alevi’yi katletmiştir. Dersim katliamıyla Kürdistan’da toplumsal, siyasal ve kültürel soykırım tamamlanmak istenmiştir. Aradan yetmiş yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen Türk devleti Kürtler üzerinde uyguladığı kültürel soykırım politikalarından hala vazgeçmemiş, ret ve inkar zihniyetinde köklü bir değişikliğe gitmemiştir. Kürt halkının varlığı, özgürlüğü ve demokratik özerklik statüsü kabul edilmediği sürece Kürt halkı Dersim direniş ruhuyla direnmeye devam edecektir.”

Tehdit savurdu
“Kürt halkı bugün tüm ezilen ve direnen halklara büyük moral destek olmakta, muhteşem bir uyanış ve direniş ruhu geliştirmektedir” diyerek hem Dersim isyanını hem de PKK’nın katiamlarını haklı çıkarmaya çalışan KCK, “Kürdistan özgürlük hareketi bu temelde Seyit Rızaları mücadelesinde yaşatırken, Raberlerin ihanetini de tarihin karanlıklarına gömmüştür. Dersim özerk ve Kürdistan özgür oluncaya dek bu mücadele sürecektir” sözleriyle de tehditler savurdu.


Suriye ve Irak’ı görüştüler
Başbakan Ahmet Davutoğlu, G20 Liderler Zirvesi’ne katılan liderlerden ABD Başkanı Barack Obama’nın da aralarında bulunduğu bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla görüştü. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, zirve dolayısıyla Avustralya’nın Brisbane kentinde bulunan Davutoğlu, zirveye katılan liderlere ikili temaslarını sürdürüyor. Davutoğlu, Queensland Parlamento Binası’ndaki öğlen yemeğinde, ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma ile aynı masada oturdu. Davutoğlu’nun, ABD Başkanı Obama, İngiltere Başbakanı Cameron, Japonya Başbakanı Abe ile uzun bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Davutoğlu’nun Obama ile ile görüşmesinde Suriye ve Irak meselesi üzerinde durulduğu bildirildi. Uzun sürdüğü belirtilen görüşmede, Başbakan Davutoğlu’nun, Obama’ya, Myanmar’da, Müslüman topluluğun haklarına saygı gösterilmesi tavsiyesinde bulunduğu konuşmasından dolayı da teşekkür ettiği kaydedildi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Güney Kore ve Endonezyalı liderlerle de bir araya gelen Davutoğlu’nun, ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile kısa bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.


Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)