DBP’den savaş tehdidi



Halkların Demokratik Kongresi’nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, HDK’yı yeni yaşamın köprüsü olabilecek siyasetin adresi olarak gösterdi.

DBP Batman İl Kongresi’nde Bebek katili Öcalan, PKK kurucuları ve örgüt paçavralarının altında konuşan Eş Başkan ve Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, “O masadan, müzakere ve diyalogdan ya anlaşma ya da savaş çıkar. İkisinin ortası yoktur. O masanın devrilmesini asla istemiyoruz. Öcalan’ın elini güçlendirmek istiyoruz. Kendisi, dünyanın göbeğindeki bir adada esirdir, tutsaktır. Normal şartlar altında görüşen iki kişinin eşit şartlarda olması gerekiyor. Bu yüzden en büyük sorumluluk Türkiye Cumhuriyeti’ne düşüyor” ifadelerini kullandı.


Ayna’dan büyük tehdit:
Ya anlaşma ya savaş!
DBP Batman İl Kongresi’ne katılarak sözde çözüm sürecini değerlendiren DBP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, “O masadan, müzakere ve diyalogdan ya anlaşma ya da savaş çıkar. İkisinin ortası yoktur. O masanın devrilmesini asla istemiyoruz. Öcalan’ın elini güçlendirmek istiyoruz” dedi. Ayna, sözde çözüm süreci ile ilgili müzakere ve diyalog masasından anlaşma çıkmasını istediklerini ifade ederken şöyle konuştu: “O masanın devrilmesini asla istemiyoruz. Bu konuda taşıdığımız sorumluluk o masada bizim adımıza görüşen Başkan (!) Öcalan’ın elini güçlendirmek istiyoruz. Böyle bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Ama o masadaki en büyük sorumluluk Türkiye Cumhuriyeti devletine düşünüyor. Çünkü Öcalan orada esirdir. Normal şartlar altında görüşen iki kişinin eşit şartlarda olması gerekiyor. Öcalan, dünyanın göbeğinde tek bir adada esirdir, tutsaktır. Bu yüzden en büyük sorumluluk Türkiye Cumhuriyeti’ne düşüyor.”

Talepler karşılanmalı!
Ayna, Kürt halkının taleplerinin karşılanması gerektiğini anlatırken devletin Kürt halkının taleplerini karşılaması gerektiğini, Terörle Mücadele Yasası var olduğu sürece demokratik mücadelenin önünün açılmayacağını söyledi. Ayna, şöyle devam etti: “Ben ‘Özerk Kürdistan’ dediğimde terörle mücadele yasasına girer. Demokratik mücadelemi nasıl vereceğim? Bir çok ülkede bazı partiler referandum istiyor, kimi evet, kimisi hayır diyor. Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Bese Hozat, nasıl gelip burada demokratik mücadele yürütecekler? Şu anda koşullar yok. Peki nasıl olacak bu iş? Silahların kökten susabilmesi için demokratik mücadelenin önünün açılması lazım. Buna ilişkin tek bir açıklama yok. Başka bir şey daha. Yarın seçim olacak, yüzde 10’luk barajı kaldırın. Bu barajın varlık nedeni Kürtlerin siyaset yapmaması içindir. Bırakın, Kürtler siyaset yapsın. İki yıldır Anayasa değişikliğini gerektirmeyeceklerden biri de Terörle Mücadele Yasası ile yüzde 10 barajıdır. Bunları kaldıralım.”

Yeniden kurmalıyız!
Ankara’da yapılan HDK 5. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise isyan ve kalkışmalarla kendi iradelerini ortaya koyduklarını söyledi. HDK’yı yeni yaşamın köprüsü olabilecek siyasetin adresi olarak gösteren Yüksekdağ, “Şimdi artık burada oluşturduğumuz özgürlük, barış ve çözüm koalisyonuyla, emek koalisyonuyla yeni alanlar kazanmamızın zamanı geldi. Yeni ürünler vermemizin zamanı geldi. HDK, çok haklı ve yerinde bir noktaya işaret ediyor. Kent kent, sokak sokak kendimizi yeniden kurmamız lazım. Kent kent, sokak sokak halkımızın, bütün ezilenlerin iradesini siyasette ve toplumsal yaşamda kurucu bir güç ve özne haline getirmeye işaret ediyor. İşte, bize işaret edilen bu nokta, hepimizin ortakça yöneleceği, halk iradesini, siyasette ve toplumsal yaşamda kuracağımız esas yöndür, yoldur” şeklinde konuştu.


Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)