Erdoğan'dan yılın bombası: Amerika’yı aslında Kolomb keşfetmedi



“Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi”nde konuşan Erdoğan, Amerika kıtasını Kristof Kolomb’un değil, 1178’de Müslümanların keşfettiğini söyledi.

Erdoğan, “Kolomb anılarında, kıtadaki dağın tepesinde gördüğü bir camiden bahseder. Kristof Kolomb’un bahsettiği Küba’daki o dağın tepesine bir cami yakışır” dedi.


Erdoğan: Amerika’yı aslında Kolomb keşfetmedi
Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi kapanış toplantısında konuşan Tayyip Erdoğan, yine şaşırttı. Erdoğan, Amerika kıtasını Kristof Kolomb’un değil, Müslümanların keşfettiğini söyledi. Erdoğan, “Halep’i neden konuşmuyoruz da Kobani? Mesele başka, dert başka. Üst akıl başka hesapların içinde. Bunun üzerinde durmamız gerekiyor. Sinsice planlar yapılıyor. Bu planların üzerinde durmamız gerekiyor. Kobani için dünyayı ayağa kaldıranların Halep için zerre kadar kaygı duymadıklarını görüyoruz.” dedi. “İslam’ı, kendi kirli terör örgütlerine cinayet şebekelerine isim olarak verenlerin, İslam’ın hizmetinde olduklarını, Kuran ve Sünnetin yolunda olduklarını kim söyleyebilir?” diyen Erdoğan, “Başka ülkelerin ve odakların çıkarları adına vatanlarına ve Müslümanlara ihanet edenlerin, İslam’a hürmet içinde olduklarını, hizmet gönüllüsü olduklarını kim iddia edebilir” diye konuştu. Erdoğan, Amerika kıtasını Kristof Kolomb’un değil, Müslümanların keşfettiğini de öne sürdü. Erdoğan, şöyle dedi: “Latin Amerika’nın İslam’la tanışması 12. yüzyıla dayanır. Amerika’yı Kolomb değil 1178’de Müslümanlar keşfetti. 1178’te Müslüman denizciler Amerika kıtasına ulaşmıştı. Kristof Kolomb anılarında Küba kıyılarında dağın tepesinde bir caminin varlığından bahseder. Ben şimdi Küba’lı kardeşimle konuşurum. O dağın tepesine bir cami bugün de yakışır. Yeter ki izin versinler, olur desinler. Yani Kolomb daha Amerika kıtasını keşfetmeden İslam dini kıtada inkişaf etmiş, yayılmıştı.”


Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)