Balkan Turu

YUNANİSTAN, ARNAVUTLUK, MAKEDONYA, BULGARİSTAN TURU

7 GECE 8 GÜN ( İZMİR’DEN İZMİR’E ) - 4 ÜLKE GEZİSİ

Kavala, Selanik, Kalanbaka, Yanya, Konitsa, Tiran, Ohrid, Manastır, Tetova, Üsküp, Sofya, Plovdiv

EXTRA TUR YOKTUR !!! 



1.GÜN : İzmir – İpsala – Kavala – Selanik ( Yunanistan )

İzmir’den akşam saat 22.00 da hareket ediyoruz. Konforlu geçen gece yolculuğunun ardından sabah saatlerinde İpsala Kapısında oluyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerini tamamlayarak Selanik’e varıyoruz. Panaromik şehir turu ; kordon, beyaz kule, döner kule , fuar meydanı, Osmanlı ve Bizans eserleri, Yunanistan'ın en büyük katedrali olan Aya Dimitros katedrali, Büyük İskender heykeli, Hamza Bey camii, E.Venezelo - P.Konstantin heykelleri, Vardar, Makedonia, Aristoteles, Elefterios meydanları görülecek yerler arasındadır. Tur bitiminde Ulu Önder Atatürk'ün evini ziyaret ediyor ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam dileyen misafirlerimiz ile olarak taverna turuna katılma imkanı, Leziz yemekler, Yunan müziği ve buzuki eşliğinde sınırsız eğlence ( extra ) SELANİK KONAKLAMA

2.GÜN : Selanik, Kalanbaka, Yanya ( Yunanistan )

Sabah Kahvaltımızın ardından Kalanbaka’ya doğru hareket ediyoruz. Ünlü Meteora Kayalıkları üzerinde kurulmuş olan manastırlarıyla dikkat çeken kasaba, tarihi anlamda oldukça zengin. Sokaklarında gezerken dikkatinizi çeken evlerin mimarisinden kayalıklar üzerinde inşa edilmiş manastırları görerek öğle yemeğimizi Kalanbaka’da alıyoruz. Öğleden sonra Yanya’ya geçiyoruz. Yanya şehir turumuz sırası ile Kanlı Çeşme Camii, Arslan Paşa Camii ve şehrin Osmanlı'dan günümüze kalan kale içini gezdikten sonra arzu eden konuklarımız ile adını Tepedelen'li Ali Paşa'dan alan Ali Paşa adasına geçiyoruz, bu şirin ada turumuzun sonrasında 2 gece konaklama yapacağımız otelimize yerleşiyoruz.

3.GÜN : Yanya, Konitsa, HÜSEYİN VE TURABİ BABA TEKGELERİ - Yanya ( Yunanistan )

Sabah Kahvaltımızın ardından Konitsa’ya doğru hareket ediyoruz. 15. yüzyılda Konitsa Osmanlı hakimiyetine girmiştir ve Yanya Sancak parçası haline gelmiştir. Konitsa’da yapacağımız Tarihi Osmanlı Köprüsü ziyareti ve Tourkiko Tzami (Türk Camisi) olarak anılan ve uzun zaman önce depremde zarar gören bu camii görme fırsatımız oluyor. Konitsa gezimizi tamamladıktan sonra Kalpaki üzerinden Yanya’ya dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4.GÜN : Dures, Tiran ( Arnavutluk )

Sabah kahvaltı sonrası Yanya’dan ayrılıp Arnavutluk sınırından geçip Tiran’a doğru yola çıkıyoruz. Öğle yemeğimizi Dures şehrinde aldıktan sonra Arnavutluk başkenti Tiran’ı ziyaret ediyoruz. Tiran şehir turumuzda; Ethem Bey Camii, Saat Kulesi, İskender Bey Heykeli ve Meydanı, Janna Nehri görülecek yerler arasındadır. Gezilerimizi tamamladıktan sonra otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

5.GÜN : Tiran ( Arnavutluk ), Ohrid, Manastır ( Makedonya )

Sabah kahvaltı sonrası Manastır’a doğru yola çıkıyoruz. Unecco Dünya Mirası listesindeki Ohrid, Gölü Tipik çarşısı, Osmanlı evleri, Haydar Paşa, Ali Paşa, Hacı Turgut Camileri, St. Panteleymon Ortodoks kilisesini, Sarı Saltık Tekkesi(Aya Naum) Aya Sofia Kilisesini ve Roma Tiyatrosunu, Çınar meydanın ardından öğle yemeğimizi Ohrid‘de alıyoruz. Ohrid gezimizin ardından Balkanlar’ın en eski şehirlerinden biri olan, Makedonya’nın tarih ve kültür cenneti Manastır’a (Bitola) varıyoruz. Makedonca’da da Manastır anlamına gelen `Bitola’ adıyla anılan bu güzel şehri tanıtan turumuzda Şirok Sokağı, Eski Çarşı (Osmanlı Bedesteni), Yeni Cami ve İshak Çelebi Cami göreceğimiz yerler arasında. Manastır’da ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün mezun olduğu İdadiyi (Askeri Lise) ve buradaki Atatürk Müzesi’ni de ziyaret etme şansını bulacağız. Manastır’da serbest zamanın ardından, 1908 yılında Enver Bey ile beraber dağa çıkan ve II. Abdülhamid’in meşrutiyeti yeniden ilan etmesiyle sonuçlanan Jön Türk Devrimi’nin öncülerinden Niyazi Bey’in memleketi olan Resne’de Niyazi Bey’in Fransa’daki Château de Chenonceau’yu örnek alarak yaptırdığı evi ziyaret edeceğiz. Gezilerimizi tamamladıktan sonra Ohrid’e geri dönüyoruz.Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

6.GÜN : Ohrid, Tetova SERSEM ALİ BABA TEKKESİ , Üsküp ( Makedonya )

Sabah Kahvaltımızın ardından, Üsküp’e doğru yola çıkıyoruz. Yolumuzun üzerinde bulunan Makedonya şehirlerinin içerisinde en sevimlisi olan Tetova diğer ismi ile Kalkandelen’i ziyaret ediyoruz. Şar dağı eteklerinde kurulmuş olan bu oksijen doposu olan şehirde, farklı mimari yapısı ve renk cümbüşüyle Alaca Camii ziyareti yapıyoruz. Kalem işi süslemelere sahip olan bu camiinin Avrupa’da başka bir örneği yoktur. Yine şehirde ziyaret edeceğimiz en öneli yer Sersem Ali Baba Tekkesidir. 1538 yılında Sersem Ali Baba veya Server Ali Baba adlarıyla anılan Bektaşi babası tarafından kurulmuştur. Tetova gezimizi tamamlayıp Üsküp’e geçiyoruz. Yahya Kemal Beyatlı’nın doğduğu şehir olan Üsküp’te turumuza başlıyoruz. Üsküp'te Tarih boyunca şehrin ticari faaliyetlerinin merkezi olan ve günümüzde de önemini yitirmemiş, Taş Sokakları ve Tarihi binaları ile Türk çarşısı, Çarşıdaki kuyumcular sokağı, Davut Paşa Külliyesi, Mustafa Paşa Camii, Yahya Paşa Camii, Sultan Murat Camii, İsa Bey Camii, Çifte Hamam, Sulu Han, Kapan Han, Kurşunlu Han ve devamında 16.yy’dan kalma 2.Sultan Murat tarafından başlatılan, Fatih Sultan Mehmet tarafından bitirilmiş olan Vardar nehri üzerine kurulu Taş Köprü ile başlıyoruz. Devamında Üsküp Meydanı, yapımı Yunanistan ile diplomatik sorun olan devasa Büyük İskender heykeli, Kral Samuel heykeli, Rahibe Teresa Anıtı, Rahibe Teresa’nın Evi görülecek yerler arasındadır. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Dileyen misafirlerimizle Muhteşem Makedon gecesine katılıyoruz.

7.GÜN : Üsküp ( Makedonya ), Sofya ( Bulgaristan )

Sabah kahvaltı sonrası Sofya’ya doğru yola çıkıyoruz. Öğle saatlerinde Sofya’da oluyoruz ve öğle yemeğimizin ardından şehir turu yapıyoruz; St. Nedelya kilisesi, Rotonda Kilisesi, Rus Kilise’si, Aya Sofya Kilise’si, Aleksander Nevski Katedrali Başbakanlık, Parlamento, Sofya Üniversitesi, NDK Ulusal Kültür Sarayı görülecek yerler arasındadır. Şehirde vereceğimiz zamanın ardından otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 8.GÜN : Sofya, Polovdiv ( Bulgaristan ), TÜRKİYE Sabah kahvaltısının ardından Sofya’dan ayrılıp Plovdiv'e devam ediyoruz. Plovdiv’de vereceğimiz öğle yemeğimizin ardından şehir turu yapıyoruz. Kapıkule sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapıyoruz. Akşam saatlerinde turumuzu sonlandırıyoruz. Bir başka turlarda görüşmek dileğiyle …

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER * 7 Gece Otellerde Konaklama - 7 Sabah Kahvaltısı – 7 Akşam yemeği * Lüks Otobüsler İle Ulaşım, İkramlar * Tüm Geziler * Rehberlik Hizmetleri

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER * Tüm Öğlen Yemekleri * Yemeklerde alınan içecekler * Seyahat Sigortası ( 15.€ ) * Müze ve Ören Yeri Girişleri * Yurtdışı Çıkış Harcı 15.TL * Özel düzenlenen Tekne turları – Bölge eğlence geceleri * Vize ücreti ( YEŞİL PASAPORTA VİZE YOKTUR )


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)