Gezi'den Özgecan'a: Analar ağlamasın



İsmail Korkmaz ve Abdullah Cömert’in aileleri Özgecan cinayetinin takipçisi olacaklarını belirtti.

Gezi Direnişi sırasında polis şiddeti sonucu öldürülen Ali İsmail Korkmaz ve Abdullah Cömert’in aileleri Mersin’de vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın ailesini ziyaret etti.



Korkmaz: Ali kadar canım yandı

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve ağabeyi Gürkan Korkmaz, Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert ve babası Edip Cömert ile CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün, Hatay’dan Mersin’e giderek Özgecan Aslan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Siyahlar giyen Gezi aileleri, anne Songül Aslan ve baba Mehmet Aslan ile bir süre görüştü. Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz, “Ali’de hissettiğim acıyı ben Özgecan’da da hissettim. Bu acıların sona ermesi için en ağır cezaların verilmesi gerekiyor. İyi hal indirimi ne oluyor? Yeter artık, bu analar ağlamasın, bu canlar yitirilmesin” dedi.



Cömert: Oğlum gibi katlettiler

Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert de gözyaşları içinde yaptığı açıklamada, “Herkes soruyor, ‘Nasıl dayanılır bu acıya?’ diye. Allah bize güç veriyor, öyle dayanıyoruz. Özgecan’ı da benim evladım gibi katlettiler. Oğlumu kaybedeli 2 yıl oldu. Çok gençti. Acımız çok büyük, o acıyla yaşıyoruz” diye konuştu.



Özgecan için de adalet yerini bulsun

Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, “Özgecan’ın ailesinin acısı henüz çok taze. Ziyaret sırasında çok konuşmadık. Acılı aileler bir araya geldi, herkesin acısı taze, herkes aynı acıları yaşıyor. Özgecan’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı takip ediyoruz. Davanın takipçisi olacağımızı aileye ilettik. Aynı acıları yaşamış aileler olarak Aslan ailesinin yanında olacağız” dedi.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)