Cübbemiz Kefenimiz de Olabilir!

İzmir Barosu öncülüğünde 11 Nisan 2015 tarihinde düzenlenen‘’Türkiye Adaletini Arıyor’’ mitingi için; Ege ve Marmara Bölgesi avukatları saat 12.30’dan itibaren Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmaya başladı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan’ın alana gelmesiyle Atatürk Anıtı’na çelenk kondu.

Saygı duruşu ve İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu’nun çaldığı İstiklal Marşı’mızın söylenmesi ardından, Gündoğdu Meydanı’na 1. kordon’dan yüründü.

Yürüyüş boyunca: ‘’Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’’, ‘’Hukuk Herkese Gereklidir’’, ‘’İzmir Avukatına Sahip Çık’’, ‘’Faşizme Karşı Omuz Omuza’’ ve Gezi eylemlerinin sloganı ‘’Bu Daha Başlangıç, Mücadeleye Devam’’ sloganları atıldı.

İzmir 1. ve 2. Bölge milletvekili adaylarından Kamil Okyay Sındır. Tacettin Bayır, Ülkümen Rodoplu, Ümit Zileli, Tugay Şen ve Sabiha Paşa yürüyüşe destek verenler arasındaydı.

Alan girişinde polisin avukatların üzerini aramak istemesi, gerginliğe yol açtı. Baro Başkanlarının polis yetkilileriyle görüşmesi sonucu, sorun çözüldü.

Gündoğdu Meydanı’nda toplanan kalabalığa, İzmir Barosu avukatlarının oluşturduğu ‘’Değişik İş’’ müzik grubu, seslendirdiği parçalarla profesyonellere taş çıkarttı.

Katılımcılardan gelen talep üzerine, grup 5 parça seslendirdi. Parçalardan biri görev şehidi savcı Mehmet Selim Kiraz’a adandı.

Mitinge katılan baro başkanları, il alfabetik sırasına göre isimleri okunarak, TOBAV üyesi sunucu Altuğ Dilmaç tarafından tek tek kürsüye davet edildi.

İlk konuşmayı İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan yaptı. Özel Güvenlik Yasası ile hukuk ve adaletin ayaklar altına alındığını, bu yasanın çıkmaması için 79 baronun ortak mücadele kararı aldığını belirtti.

Çağlayan adliyesinde görevi başındaki Mehmet Selim Kiraz’ı katleden terörü kınayan Özcan, ‘’Teröristlerin elindeki cübbe nedeniyle; olayın faturası avukatlara kesilmek istenmektedir. İzmir bağımsızlık için ilk kurşunu atan Hasan Tahsin’in memleketidir. Bağımsızlığımızı korumak, Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatmak bugüne kadar teslim alınamayan barolarımızın görevidir. Mücadelemiz halkımızın desteğiyle, hukuk ve adalet uygulanana dek sürecektir’’ dedi.

Halkın yoğun alkışıyla mikrofon başına gelen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, ‘’Biz savcımıza yapılmış saldırıyı kendimize yapılmış sayarız. Sanırım hakimler ve savcılarımız da bize yapılanları kendilerine yapılmış sayarlar.

Siyasi iktidar, olaydaki beceriksizliğini cübbemizle örterek avukatlara yıkmak istemektedir. Yaptığınız yolsuzluk, hırsızlık ve hukuksuzluğu örtecek cüppe yok. İçişleri Bakanı Anayasa ve yasaları tanımadığını söyledi. Ona Anayasa ve yasa tanımamanın ne olduğunu öğreteceğiz. Ey Cumhurbaşkanı, ‘’Bana teröristlerle ne konuştun?’’ diye soruyorsun. Benim ne konuştuğumu bizi dinleyen emniyet görevlileri biliyor. Asıl sen Oslo’dan bu yana İmralı’da içinde olmak üzere teröristlerle ne konuştun onu açıkla. Cübbemizde düğme yok. Kimsenin önünde düğme iliklemez, boyun eğmeyiz. Rüşvet almak için, dev kasalarınız gibi ceplerimiz yok. Bana cübbeni çıkar gel, diyenin karşısına, çıkarıp dikilebilirim. O istese de bu onurlu cübbeyi giyip karşıma dikilemez. Sizin desteğinizle aşamayacağımız engel olamaz ‘’ diyerek konuşmasını bitirdi.

Son konuşmayı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu yaptı. Devletin savcısı ve hakimi olduğunu, 77 milyon halkın ise avukatı olduğunu belirterek konuşmasına başladı.

Feyzioğlu, ‘’Biz sizin avukatınız. Gücümüzü halkımızdan alırız. Mücadelemiz Türkiye’nin kuzeyinden güneyine, doğusunda batısına hukuk ve adalet eşit şekilde uygulanana dek sürecektir. Cübbelerimiz onurumuz, şerefimizdir. Gerektiğinde kefenimiz de olabilir. Baskı ve zulümle dolu karanlık günlerin sonuna gelinmiştir. Bunu görüyoruz’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

TBB, İstanbul ve İzmir Barosu başkanları etrafında halk yumak oluşturdu. Sarılanlar, öpenler ve birlikte fotoğraf çektirmek isteyenler nedeniyle; meydandakiler uzun süre dağılmadı.









Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

2Yorumlar
  1. faturayı avukatlardan keseceklerını sanıyorlar

    YanıtlaSil
  2. Biz sizin avukatınız. Gücümüzü halkımızdan alırız. Mücadelemiz Türkiye’nin kuzeyinden güneyine, doğusunda batısına hukuk ve adalet eşit şekilde uygulanana dek sürecektir. Cübbelerimiz onurumuz, şerefimizdir. Gerektiğinde kefenimiz de olabilir. Baskı ve zulümle dolu karanlık günlerin sonuna gelinmiştir. Bunu görüyoruz

    YanıtlaSil
Yorum Gönder