Massimo Giannoni "Sessizliğin bilgeliği" sergi açılışı



MASSIMO GIANNONI

Sessizliğin bilgeliği

16 Nisan – 31 Mayıs 2015

Açılış: 16 Nisan 2015, Perşembe 17.00-20.00

Galleria Russo'nun İstanbul'daki yeni mekânı Russo Art Gallery İstanbul, uluslararası İtalyan sanatçı Massimo Giannoni'ye adanmış ilk antolojisi olan "Sessizliğin bilgeliği" adlı sergiyi 16 Nisan 2015, Perşembe günü sanatseverlere sunuyor.

Bu sergi için sanatçı Massimo Giannoni, kendisini dünyaca tanınmış yapan resimlerinin tipik ve özlü konularını içeren özel eserler yarattı. Sekiz yıldır Galleria Russo ile çalışan sanatçı, yirmi yılı aşkın bir süredir kendi sanat pratiği olarak kitap evlerini ve tarihi kütüphaneleri seçiyor ve kendisi favori konuları olarak bunları resmeden İtalyan sanatçılar arasında öncü. Bunlara ek olarak, cazibeleri ile izleyicinin dikkatini çeken dünya borsalarını, meydanları ve kentin büyük görünümlerini tasvir ediyor.

Giannoni'nin tablolarında bulduğumuz kitaplar, raflar, dekoratif elemanlar nefes kesen bir manzara oluşturarak, geçmiş ve şimdi ile gelenek ve modernlik arasındaki zamanı durdurur. Burada yeniden yaratılan atmosfer bu sessiz alanların girişinde yaşanan gerçek hissin aynasıdır. Sessizliğin içinde, insan neredeyse güven verici bilgi dolu bu raflarda gizli bilgeliği hissedebilir. Buna tezat olarak, dünya borsalarını ve şehir manzaralarını içeren kompozisyonlarında rengin ve maddenin yardımıyla, sanatçı bu alanlarda egemen olan kaos, gürültü ve hareket'i vurgulamaktadır. Milyonlarca bilginin aktığı bu iletişim ağının içindeki anı yakalayan sanatçı zamanı durdurarak, izleyiciyi kaosun içindeki sessizliğin bilgeliğine sürükler. Eserlerinin tartışmasız yıldızı olarak kullandığı kalın boya malzeme, mesafeyi algılamada önemli bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Yakından bakıldığında tanınması güç olan objeler, daha geniş ve uzak bir noktadan bakıldığında harika görsel etkileri ile, tuvalin iki boyutlu düz yüzeyine açılan benzersiz bir perspektif keyfini çıkarmanızı sağlar.

Son üç senedir Contemporary İstanbul fuarında Türk sanatseverlerinin de yakından tanıdığı sanatçının son yıllarda yapılan kişisel sergileri arasında Haziran 2013 yılında Milano'da Giureconsulti Sarayı'nda "Görüntü‘nün Süreci", 2012 'de Roma’daki Sergi Sarayı'nda " Dört Tripthycs" ve Mantua'daki Palazzo della Ragione'de "Alepf" adlı sergilerini sayabiliriz.

2014 yılının Kasım ayında İstanbul'da ilk İtalyan galeri olarak açılan Roma'nın tarihi galerisi Galleria Russo, Doğu ve Batı arasındaki karşılaşmanın bir sembolü olmaktan gurur duyuyor. Canlı ve kozmopolit İstanbul'un kalbi Beyoğlu'nun merkezi bölgesinde bulunan galeri, farklı kültürlerin buluşma noktası ve gelecekte önemli bir sanat ve kültür merkezi olmak istiyor.

Sergi, Russo Art Gallery İstanbul, Boğazkesen Cad. No: 21/A Tophane- İstanbul adresinde 31 Mayıs 2015’e kadar görülebilir.

MASSIMO GIANNONI

Empoli’de 1954 yılında doğan Giannoni , çalışmalarına yasadığı şehir Floransa’da devam etmektedir.

70’li yıllarda Güzel Sanatlar Akademisinde sınıf arkadaşlarının portreleri ile resimsel araştırmalarına başlamış ve bu eserler onun ilerideki olgunlaşma yıllarının izlerini taşımıştır. 1979 yılında Lubiam Ödülünü (Mantua) kazanarak İtalya’da Güzel Sanatlar Akademisinin en iyi öğrencisi seçilmiştir.

Galleria Vivita (Floransa)’da 1985 ve 1987 yıllarında 2 solo sergi açtıktan sonra 2 yıl geçireceği Avusturalya’ya taşınmış ve sanat çalışmalarına burada devam etmiştir.Bu zaman içerisinde prestijli galeriler ile çalışarak büyük boyutta kağıtlar üzerine suluboya çalışmalar yapmıştır. Aynı zamanda portrelere olan ilgisini devam ettirerek Sidney Modern Sanat Müzesi müdür yardımcısı William Wright‘ın komisyonun parçası olmuştur. Bu arada büyük bir başarı ile sonuçlanan Şikago ve Newyork arası gidip gelmelerini anlatan bir seriye başlamış, portreler ile yakaladığı başarıyı iyi galeriler ile çalışarak sürdüğünden bu seri ile ilerleyişine devam etmiştir. Daha sonra deneyimlediği portreler ve suluboya çalışmalarını terk ederek, büyük boyutlarda yağlı boya calışmalarına başlamıştır.

90’lı yılların sonunda İtalya’ya dönmesi ile birlikte esas konusunu oluşturacak kütüphane, kitaplık, çalışma odası, kitapçı ve borsa piyasalari çalışmalarına başladı. İlerleyen zamanlarda ana konusu olacak bu eserleri sergilemek üzere, 1998 yılında Floransa’da, La Corte Arte Contemporaneo gallery ve 2000 yılında Seeber Library ‘de sergi açtı.

2004 ve 2008 yılları arasında Milano’da (2004 ve 2007, Galleria Rubin), Breska’da (2005 ve 2008, Studio d’Arte Tonelli), Roma’da (2006, Galleria Il Segno, küratör Marco Tonelli) kişisel sergiler açtı.

2005 yılında Marco Tonelli küretörlüğünde, Roma sergi Sarayında gerçekleşen Roma Quadrenal Fuori tema/Italian Feeling’e ve 2011 yılında Venedik Sarayı’nda gerçekleşen 54. Uluslararası Venedik Bienaline, İtalyan Pavyonunda Roma Vakfı tarafından seçilen 10 sanatçıdan biri olarak iştirak etti.

2008 yılında küratörlüğünü Lorenzo Canova’nın yapmış olduğu Mondi simultanei /Eşzamanlı dünyalar sergisi ile Galleria Russo ile daha sonra 3 önemli kişisel sergisini düzenleyeceği işbirliğine başlamış oldu; Forme della memoria / Bellek Formlar, küratör Alberto Agazzani, Galleria Russo::Asso di Quadri in Milan, Milano (2010), Massimo Giannoni, L’Aleph / Massimo Giannoni, Alef, küratör Alberto Agazzani, , Palazzo della Ragione, Mantua (2011), Massimo Giannoni: Four Triptychs / Massimo Giannoni: 4 Triptik küratör Marco Tonelli, Palazzo delle Esposizioni, Roma (2012). 2011 yılında Galleria Biasutti & Biasutti’nın ev sahipliği ve köratörlüğünü Giuseppe Biasutti yaptığı kişisel sergi, Massimo Giannoni ve 2012 yılında Galleria Russo’nun Angelica Kütüphanesinde organize ettiği karma sergiye katıldı.

Katılmış olduğu birçok karma serge arasında bulabileceklermiz: Il paesaggio italiano contemporaneo/ Çağdaş İtalyan Peyzajı, küratör Marco Meneguzzo (2005, Gubbio, Palazzo Ducale), Il silenzio… / Sessizlik…, küratör Raffaello Becucci, (2006, Città S. Angelo, Museolaboratorio-Eski tütün fabrikası), Urgenza della città / Acil kent, küratör Massimo Bignardi (2008, Campobasso, Grandi Magazzini Tiyatrosu), Suite italiana / İtalyan Süit, küratör by Tnnaz Lahiji (2011, R.P.C., Hangzhou, Hanhouse Gallery) ve Mimesis. Variazioni sul libro / Memesis. Kitabın üzerine çeşitlemeler, küratör Sergio Risaliti (2013 Florans, Uffizi Kütüphanesi).

2007 yılında, küratörlüğünü Vittorio Sgarbi’nin yaptığı, 1968-2007 Arte italiana / 1968-2007 İtalyan Sanatı retrospektifine seçildi, Palazzo Reale, Milano. 2009 yılında, küratörlüğünü Alberto Agazzani’nin yaptığı, Castel Sismondo ve Palazzo del Podestà Rimini’de karma sergi, Contemplazioni. Bellezza e tradizione del Nuovo nella pittura italiana contemporanea / Tasavvurlar. Çağdaş İtalyan resminde Güzellik ve Yeni gelenek’e katıldı.

2013 yılında 2 kişisel sergi düzenlemiştir: All in one room / Hepsi bir odada , küratör Lea Mattarella , Galleria Russo (Nisan 2013), Lasting of the image / Kalıcı İmaj, küratör Flaminio Gualdoni, Palazzo Giureconsulti, Milano (Haziran 2013).

Massimo Giannoni halen yaşamakta olduğu Floransa’da çalışmalarına devam etmektedir. Sanatçı halen Galleria Russo tarafından temsil edilmektedir.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)