Türk Halk Müziğinde Yeni Bir Soluk: Vildan Turan



Sanatçının konservatuar, opera, canlı performans deneyimi ve müzikal birikimi ile oluşturduğu ilk albüm, modern soundla geleneksel motifleri harmanlayan bir müzik anlayışı ile aranje edildi. Prodüksiyonun en dikkat çeken özelliği ise geleneksel müzikal kültürümüzü, günümüz anlayışı ile 7’den 70’e herkese hitap eden bir çizgide buluşturması.

Anadolu Müzik Yapım etiketi ile müzik marketlerde ve dijital platformlarda yerini alan albümde, yurdun çeşitli yörelerinden derlenen ve yeni bestelerden de oluşan 16 türkü bulunuyor.

Vildan Turan’ın, geçmişten bu zamana kemikleşmiş türkülerimize farklı ve modern bir yorum getirdiği albümün ilk klibi ‘’Oy Pelutler’’ e, ikinci klibi ise söz ve müziği Tofiq Guliyev’e ait olan Azeri eser “Kemgin Mahnı” adlı esere çekildi.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı mezunu olan sanatçı, TRT’nin 2002 yılında düzenlediği Türk Halk Müziği Ses Yarışması’ nda önce Ege bölge birinciliği, ardından Türkiye ikinciliği elde etti. Vildan Turan, 15 farklı yerel dilde halk türkülerinin seslendirildiği “Anadolu’nun Renkli Taşları” adında konser serisine de imza attı.

TRT’de “Dem Bu Dem” ve “Bergüzâr” gibi pek çok programda solist olarak yer alan müzisyen şu anda halen İzmir-Karşıyaka Belediye Konservatuarı, İzmir Makine Mühendisleri Odası Türk Halk Müziği koro şefliği ve müzik öğretmenliği görevini sürdürmektedir.


Vildan Turan - Oy Pelutler

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. süper bı ses yolun acık olsun umarım en güzel en ahk ettıgın yerlere gelırsınız

    YanıtlaSil
Yorum Gönder