Gülen’in ilk örgütü: Komünizmle Mücadele Derneği



Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği ‘Fethullahçı Terör Örgütü İddianamesi’nde, Gülen’in Komünizmle Mücadele Derneği’ndeki faaliyetlerine dikkat çekildi İddianamede Gülen’in derneğin kurucusu olduğu vurgulandı

Fethullah Gülen’in Erzurum’da Komünizmle Mücadele Derneği’ni kurması ilk kez bir iddianamede yer aldı. Mersin Cumhuriyet Savcısı Talip Akgedik tarafından hazırlanan iddianamede, Gülen’in Erzurum’da kurduğu Komünizmle Mücadele Derneği’nin, Fethullahçı Terör Örgütü kurucusu Fethullah Gülen’in ilk örgütlenme ve propaganda faaliyeti olduğu belirtildi.

İLK PROPAGANDA KMD’DE
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen, “Fethullah Gülen Terör Örgütü’ne üye olma, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek” suçlamalarıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen Taraf yazarı Mehmet Baransu ve eski polis şefi Anadolu Atayün’ün de olduğu 66 zanlı hakkındaki iddianamede, Gülen’in örgütlenme ve propaganda faaliyetlerine Erzurum’da Komünizmle Mücadele Derneği’ni kurmakla başladığı belirtildi.
Mersin Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Talip Akgedik tarafından hazırlanan iddianamede, “Fethullahçı Terör Örgütün Kuruluşu ve Gelişimi” başlıklı bölümde dikkat çekici tespitlere yer verildi.
İddianamedeki o tespitler şöyle: “FETÖ/PDY terör örgütü amaç ve stratejisi İslami hareketlerin stratejisi ve amaçları doğrultusunda olsa da veya benzerlik arz etse de son aşamada silahlı mücadele yerine devlet kadrolarını yetiştirdikleri elamanlar vasıtası ile ele geçirip, devlet içerisinde devlet olma yani paralel bir yapılanma oluşturarak devletin anayasal düzenini değiştirme amacıyla, kurdukları şirketler üzerinden ekonomik güç elde ederek, devletin finansal yapısını etkileyecek boyutta manipüle edecek şekilde bir güç oluşturmaya çalıştıkları görülmektedir.
Fethullah Gülen vaiz kimliği ile uzun yıllar camilerde, toplantılarda, Bediüzzaman Said Nursi’nin fikirleri doğrultusunda konuşmalar yapmış, kitaplar yazmıştır.
Yapmış olduğu bu konuşmalar ile kendisine inanan bir topluluk oluşturmuş, yine o yıllarda soğuk savaş döneminde Sovyet Rusya’sının güneyinde bulunan İslami coğrafyalarda komünizmle mücadele için özellikle İslami hareketler örgütlenmeye başlamış, bu doğrultuda Erzurum ilinde Komünizmle Mücadele Derneği’nin kurucuları arasında olmuştur.”
İddianamenin bir başka bölümünde FETÖ’nün kuruluşunun İzmir Kestanepazarı’nda Gülen ve beş arkadaşı tarafından, 13-18 yaşları arasındaki gençleri etkileyerek yapıldığı değerlendirildi.

ÖNCE ERZURUM SONRA KIRKLARELİ
Fethullah Gülen’e ait internet sitesinde ise Gülen’in sadece Erzurum’da değil 1965’te Kırklareli’de de Komünizmle Mücadele Derneği’nin kuruluşuna öncülük ettiği açıkça ifade ediliyor. Gülen’in o günlerde yanı başında Komünizm Mücadele Dernekleri’nin öncü isimlerinden, derneğin dergisini çıkaran Avukat Bekir Berk vardır. Berk ve Gülen 12 Mart 1971’de irticai faaliyetleri nedeniyle tutuklandı ve mahkum oldu.

‘KANLI PAZAR’I O ÖRGÜT YAPTI
Komünizmle Mücadele Dernekleri Türkiye’de NATO’nun gizli faaliyetleri kapsamında kuruldu. Soğuk savaş döneminde Amerika’nın Sovyet Rusya’ya karşı ittifak yaptığı ülkelerde kurulmasını desteklediği bu örgüt, 1969’da tarihe “Kanlı Pazar” olarak geçen ve 2 TİP üyesinin ölümüyle sonuçlanan olayın mimarı. Kontrgerilla yöntemleriyle hareket eden, CIA destekli bu derneğin daha sonraki türevleri Milli Türk Talebe Birliği ve İlim Yayma Cemiyeti oldu.

SAVCI’NIN TESPİTİ: FETÖ SİLAHLI ÖRGÜT
İddianamede, FETÖ-PDY’nin diğer terör örgütlerinden farklı olarak silahlı mücadele yerine, yetiştirdikleri elemanlarla devlet kadrolarını ele geçirerek, paralel bir yapılanma oluşturup, devletin anayasal düzenini değiştirme amacı güttüğü belirtildi. FETÖ üyesi olduğu belirtilen 66 sanık hakkında 13 Temmuz 2015’te kamu davası açıldı. Soruşturma aşamasında 5 emniyet müdürü ve amirinin tutuklandığı davanın ilk duruşması 2 Eylül 2015’te görülecek. Dosyanın 45 müştekisi arasında ünlü işadamları, hâkimler, savcılar, siyasetçiler ve emniyet müdürleri yer alıyor. Savcı, eski emniyet müdürü ve emniyet amirleri Ahmet Şanverdi, Ali İhsan Kaya, Erdal Arı, Erdem Kanmaz ve İbrahim Suat Dağlı ile gazeteci Mehmet Baransu’nun da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet talebinde bulundu.
66 sanık hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olma, cumhurbaşkanına hakaret, resmi belgelerde sahtecilik, görevi kötüye kullanma, terör örgütü propagandası yapma, iftira, suç uydurma, özel hayatın gizliliğini ihlal, açıklanması yasaklı gizli bilgileri temin etme, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme veya yayma” gibi suçlardan 50’şer yıl hapis cezası istendi. Örgütün ‘silahlı faaliyet gösteren terör örgütleri kapsamına alınması’ gerektiği de belirtildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)