Öğretmene 47 bin sözü tutulsun



Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama: "Ağustos ayında ihtiyaca göre 47 bin atama yapılacak"

Başbakan Davutoğlu da, TRT de katıldığı programda bu yaz 47 bin öğretmen alınacak dedi

Milli Eğitim Bakanı Avcı: "Türkiye genelinde sınıflardaki öğrenci sayıları ortalamamızı 30'un altına düşürdüğümüz takdirde bütün okullarımızda tekli eğitime geçtiğimiz takdirde, 116 bin öğretmen ihtiyacımız var. Bunu da inşallah önümüzdeki 2 yıl içerisinde tamamlamış olacağız"

Nabi Avcı'dan öğretmen atamalarıyla ilgili yeni açıklama

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı dün TRT'de katıldığı programda öğretmen atamaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Nabi Avcı, Ağustos ayında 37 bin öğretmenin atanacağını açıkladı. Bu rakam daha önce 47 bin olarak açıklanmıştı.

Nabi Avcı'nın katıldığı programda yaptığı açıklama "Bu yıl yapılmış olan KPSS sonuçları ve Alan bilgisi sınav sonuçlarına göre Ağustos ayında 37 bin kadro için Maliye Bakanlığı'ndan onay aldık" dedi.

Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptığı açıklamada ayrıca iki yıl içerisinde ücretli öğretmen sorununun da kadro ile çözüleceğini söyledi.

37 BİN AÇIKLAMASI SOSYAL MEDYAYI SALLADI!

Hükümet daha önce Ağustos ayında 47 bin öğretmenin atanabilmesi için Meclis Başkanlığı'na yeni bir kanun tasarısı vermişti. Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın 37 bin öğretmen ataması yapılacak sözleri sosyal medyayı salladı. (#öğretmene47binsözütutulsun)

Sendikalar 47 bin öğretmen ataması istiyor

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sendikalarının ağustosta söz verildiği gibi 47 bin öğretmenin atamasının yapılmasını, bu yılın sonuna kadar da bunun 100 bine tamamlanmasını talep ettiğini bildirdi.

Koncuk, çıkan yasayla bu yıl içinde MEB'e 47 bin kadro kullanılabilme yetkisinin verildiğini hatırlattı. Atama bekleyen öğretmenlerin ağustos ayında 47 bin atama yapılacağını düşündüğünü belirten Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın atama sayısını 37 bin olarak açıklamasının "tam bir hayal kırıklığı yarattığını" belirtti.

İsmail Koncuk, "Herkesin aklındaki soru '10 bin atama ne oldu, sırra kadem mi bastı?' şeklinde. Bakan Avcı, 37 bin atamanın ne anlama geldiğini herkese açıklamak zorunda. Sendikamız, ağustos ayında söz verildiği gibi 47 bin atama yapılmasını, bu yılın sonuna kadar da bunun 100 bine tamamlanmasını talep ediyor" dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)