Ulusal Eğitim Derneği Turları 2016 - 2

22 Temmuz 2016 SOFYA – BÜKREŞ - ODESSA - KÖSTENCE – VARNA – BURGAZ
7Gece 8 Gün



Akşam Saat 21:00 de Kare Tur’un Şair Eşref Bulvarı No:22 Karaahmetoğlu İşmerkezi Çankaya-Konak İzmir adresinden hareket ediyoruz. Yolda verilen molaların ardından sabah saatlerinde gümrük kapısında oluyoruz.

1. GÜN : TÜRKİYE – BULGARİSTAN - PLOVDİV – SOFYA
Bulgaristan’a geçiş işlemlerimizin ardından, kahvaltı molası veriyoruz. Yolumuz üzerindeki güzel Plovdiv'e ulaşıyoruz. Plovdiv’de vereceğimiz öğle yemeğimizin ardından, panoromik şehir turu yapıyoruz. Bölge hakkında çok eski tarihler bilinmemektedir. Bölge Osmanlı tarafından fethedildikten sonra, İzmir, Aydın, Manisa, Konya ve Karaman yöresinden Yörük Türkmenler bölgeye yerleştirilmiştir. Bölgede Türk ve Pomak nüfus hâlâ varlığını korumaktadır. Plovdiv gezisi ardından Sofya’ya geçiyoruz. Panoromik şehir turu yapıyoruz. St. Nedelya kilisesi, Rotonda Kilisesi, Rus Kilise’si, Aya Sofya Kilise’si, Aleksander Nevski Katedrali, Başbakanlık ve Parlamento binaları, Sofya Üniversitesi, NDK Ulusal Kültür Sarayı, görülecek yerler arasındadır. Konaklama Sofya’daki otelimizde.

2. GÜN : SOFYA – BÜKREŞ
Sabah Kahvaltımızın ardından, Sofya’dan ayrılıp Romanya sınırından geçerek, Bükreş’e ulaşıyoruz. Bükreş’te panoromik şehir turu yapıyoruz. Turumuzda göreceğimiz yerler arasında İhtilal Meydanı, Üniversite Meydanı, Milli Tiyatro ve Zafer Caddesi bulunmaktadır. Daha sonra Çavuşesku tarafından yaptırılan, Pentagon'dan sonra dünyadaki 2. büyük binayı, yani “Halk Evi’ni gezeceğiz. Bittiğinde 10 milyar dolara mal olan bu yapıt, içinde futbol sahası büyüklüğünde odalar bulundurmakta. Halk Evi ziyaretimizin ardından, “Dimitre Gusti” yani köy müzesini ziyaret ediyor ve Romen kültürü hakkında daha detaylı bilgi alıyoruz. Konaklama Bükreş’teki otelimizde.

3. GÜN : SOFYA – BÜKREŞ – PRAHOVA VADİSİ ve ŞATOLAR TURU
Sabah otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, otelimizden hareket ediyoruz. Tam gün sürecek Prahova Vadisi ve şatolar turuna başlıyoruz. Bu turumuzda Karpat Dağları’nda bulunan ve Romanya'nın ilk kralı I. Carol'ün memleketi olan şirin kasaba Sinaia, ilk durağımız olacak. Burada ormanlar içerisinde, belki de Doğu Avrupa'nın en güzel kalesi olan Peles Kalesi’ni de ziyaret edeceğiz. Ziyaretimizin ardından öğle yemeğimizi almak üzere 1911 yılında yapılmış olan Cuntacuzino Kalesi'ne gidiyoruz. Burada alacağımız öğle yemeğimizin ardından, üretilen şampanyaları tatmak üzere, Azuga'ya geçiyoruz. Lezzet dolu dakikaların ardından, Bran Köyü ve dünyaca ünlü Drakula Kalesi'ne doğru yola çıkıyoruz. 14. Yüzyıldan bu yana bütün ihtişamıyla göz alan ve Wallachia ve Transylvania arasında bir gümrük gibi hizmet veren bu kale, aslında Drakula Efsanesi ile ünlüdür. Rivayete göre, Vampir Drakula'nun evidir bu kale. Ama aslında bu ortaçağ kalesi, Kraliyet ailesinin yazlığı olarak da kullanılmıştır. Efsanenin gerçek olup olmadığına kaleyi gezerken birlikte karar verelim. Turumuzun ardından Bükreş'e dönüyoruz. Konaklama Bükreş’teki otelimizde.

4. GÜN : BÜKREŞ – ODESSA
Sabah Kahvaltısının ardından, Romanya’dan Ukrayna’ya geçiyoruz. Akşam saatlerinde Odessa’ya ulaşıyoruz. Odessa’da Eski Sovyetler Birliği ve Avrupa'nın en iyi şarap ve konyak fabrikalarından birisi olan, Shabo Konyak Fabrikası gezme fırsatı bulacağız. Şampanyanın yapım süreçleri, brendi üretimi hakkında bilgileneceğiniz. Parlak sarmaşıkların, tüm yıl boyunca yetiştirilen kaliteli üzüm fidelerinin olduğu serayı barındıran içki fabrikasını görebileceğiz. Meyveler ve bisküviler ile servis edilen 9 çeşit konyaktan tadabileceksiniz. Akşam konaklama Odessa’daki otelimizde.

5. GÜN : ODESSA – MOLDOVA - KİŞİNEV
Sabah Kahvaltımızın ardından, Ukrayna’dan Moldova’ya geçiyoruz. Kişinev’e öğle saatlerinde ulaşıyoruz ve şehirde panoromik gezi yapıyoruz. Gezimizde Büyük Stephen Anıtı ve Parkı, The Alley of Classics Parkı, Pushkin Anıtı, Parlamento Binası, Moldova Kültür Müzesi, Eski Kilise ve Bakanlıklar bulunmaktadır. Akşam konaklama Kişinev’deki otelimizde.

6. GÜN : KİŞİNEV - GALATTİ
Sabah kahvaltımızın ardından, Odessa da Akkerman Kalesi turumuza başlıyoruz; 13. ve 15. Yüzyıllar arasında Bizanslılar tarafından inşa ettirilmiş olan kaleler, Unesco Dünya Mirası listesindedir. 1484 yılında Osmanlılar tarafından fethedilmiş olan Akkerman Kale’si 2 km. uzunluğundaki surları ve günümüzde sadece 26 tanesi ayakta kalmış olan gözetleme kuleleri ile, muhteşem bir eserdir. Odessa gezimizin ardından, Romanya’ya geçiyoruz. Akşam saatlerinde Galati şehrinde Konaklama yapıyoruz.

7. GÜN : GALATTİ – KÖSTENCE - VARNA
Sabah kahvaltımızın ardından, Köstence'ye doğru yola çıkıyoruz. Dünyaca ünlü Mamaia Sahili ve Köstence’yi panoramik olarak geziyoruz. Panoramik şehir turumuz esnasında, Mahmudiye Camii, Hunkar Camii , Ceneviz Deniz Feneri , Aslanlı Ev , Roma Mozaikleri ve Ovidius Meydanı başlıca görülecek yerler arasındadır. Köstence gezimizin ardından, Varna’ya geçiyoruz. Göreceğimiz yerler arasında; Bulgaristan’ın Kuruluşunun 1300. Yılını simgeleyen 1300 basamaklı yerden, 130 metre yükseklikteki Özgürlük Anıtı, Unesco tarafından 1976 yılında Dünya varlıkları mirasına alınan bu yerden 76 metre yükseklikteki kayalara oyulmuş Madara Anıtı, Avrupa’nın 2. Büyük, Balkanlar’ın en büyük camisi olan Tumbul Camii ziyareti ardından, Varna’daki otelimize yerleşiyoruz.

8. GÜN : VARNA – BURGAZ - TÜRKİYE
Sabah kahvaltımızın ardından, Burgaz'a doğru yola çıkıyoruz. Burgaz’da; şehrin en ünlü ve aynı zamanda şehirde en çok ziyaret edilen Largo Caddesi’ni geziyoruz. Burada: sokak müzisyenleri, dondurma-mısır satanlar, köşelerde küçük publar bulunuyor. Burgaz ruhunu keşfetmek için burayı ziyaret etmek gerekir. Burada, ayrıca: Troykata Meydanı bulunuyor. Bu meydan: şehirdeki birçok konser, gösteri, kültürel ve sportif etkinliklerin düzenlendiği yer olarak bilinir. Aynı zamanda: Sovyet ordusu da, görkemli geçit törenlerini burada yapıyordu. Alexander Caddesi boyunca: iki güzel havuz da bulunuyor ve bunların renkli fıskiyeleri, şehir ziyaretçileri tarafından en çok fotoğraflanan yerler olarak önem kazanıyor. Burgaz turumuzun ardından, İpsala Sınır Kapısından Türkiye’mize giriş yapıyoruz. Akşam geç saatlerde turumuzu tamamlıyarak İzmir’e ulaşıyoruz.

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER
• Lüks Otellerde Konaklama
• 7 Gece Otellerde Konaklama - 7 Sabah Kahvaltısı
• Lüks Otobüsler İle Ulaşım
• Tur boyunca otobüste ikramlar ( Su, Kahve, Çay vb )
• Tur Programında belirtilen Tüm Geziler
• Türkçe Rehberlik Hizmetleri

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
• Tüm Öğlen, Akşam Yemekleri ve yemeklerde alınan içecekler
• Müze ve Ören Yeri Girişleri
• Zorunlu Seyahat Sigortası Poliçesi (15.€)
• Yurtdışı Çıkış Harcı 15.TL
• Özel düzenlenen Bölge Eğlence Geceleri
• Vize ücreti ( YEŞİL PASAPORTA VİZE YOKTUR )


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)