Tüm Puan Türleri İçin 2016 KPSS Puan Hesaplama Robotu


KPSS Lisans sınavına giren adaylar taban puanlara göre KPSS puan hesaplama robotu ile netlerini hesaplamaya başladı. Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans puan hesaplama robotu yayınlandı. Tüm puan türleri ile hesaplama yapabilen KPSS puan hesaplama robotu ile ortalama ne kadar puan alabileceğinizi öğrenebileceksiniz.

Birçok aday ise KPSS puan hesaplamanın nasıl yapıldığını merak ediyor. Peki ÖSYM KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? 2016 yılındaki KPSS'de kaç net kaç puan yapar? 2016 KPSS puan hesaplama motoru ve 2016 KPSS puan hesaplama ile ilgili merak edilenler haberimizde. Ayrıca KPSS snınavına girecek tüm adaylara başarılar diliyoruz.

2016 KPSS PUANI NASIL HESAPLANIR? 

KPSS nin bir önceki yapılan sınavlarında karşılaştırma yapmak için 2015 yılı KPSS yi baz almamız gerekir. Çünkü 2016 yılında yapılan KPSS sınavı bu yıla uygun değildir. Bu nedenle vereceğimiz netler KPSS 2015 verilerine göre olacaktır. Tabi bu netler kesin olmayıp sadece istatistiki bilgilere verebilir. ÖSYM KPSS de değişiklik yapabilir. Fakat bu değişiklik puanları çok etkilemeyecektir.

2016 KPSS'DE KAÇ NET KAÇ PUAN YAPAR? 

KPSS 2016 Lisans bölümü puan hesaplaması nasıl olur? Puanların ve netlerin en ince ayrıntısı ile kolaylıkla hesaplayabilirsiniz

Sizin için en iyi KPSS puan hesaplama robotları 

2016 KPSS verilerine göre tüm bölümlere ait puan hesaplama

KPSS lisans A grubu, B grubu ve Öğretmenlik ÖABT P10 ve P121 puanlarınızı aşağıdaki formu kullanarak hesaplayabilirsiniz. Hesaplama 2015 yılı ÖSYM verileri kullanılarak yapılmaktadır ve tüm puan türlerinde gerçek sonuçları vermektedir.

Bu hesaplama sistemi 2014 verilerine göre hesaplama yapmaktadır. 


2016- KPSS (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri): 
Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarının Yayımlanması

22 Mayıs 2016 tarihinde uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavının (2016-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı

2016-KPSS (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı

Yorum Gönder

2Yorumlar
  1. 2017 de yapılacak sınav sizce daha zor mu olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FETÖ etkisinden uzak ama farklı bir tarikatın etkisine gireceği endişesi taşıdığımız bir sınav olacak. Onun dışında sınav zor değil talep fazla diye düşünüyorum.

      Sil
Yorum Gönder