Bill Gates:Biyolojik silahla milyonlarca kişi ölebilir



Münih güvenlik konferansında, dünyanın en zengin adamı Bill Gates'in biyolojik terörle on milyonlarca insanın öldürülebileceği yönündeki ürkütücü bir uyarı yapıldı

Son 20 yılın çoğunu küresel bir sağlık kampanyasına finanse eden Gates, "Sağlık güvenliği ile uluslararası güvenlik arasındaki bağlantıyı tehlikede görüyoruz" dedi.

Dünyadaki sağlığı iyileştirmek için milyarlarca insanı milyarlarca dolara harcayan Microsoft'un kurucu ortağı Gates, "Bir sonraki salgın, genetik mühendisliğinin çiçek hastalığı virüsünün sentetik bir versiyonunu oluşturmak için teröristin bilgisayar ekranından gelebileceğini belirtti.

ABD ve İngiltere istihbarat birimleri, İslam Devletinin Suriye ve Irak'taki üslerinde biyolojik silahlar geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Bununla birlikte, teröristlerin, gerekli becerileri, iyi laboratuvarları olan ve çalışma bölgelerindeki karışıklık ve kaostan arındırılmış nispeten sakin bir ortama sahip insanlara ihtiyaç duyacaklarını söyleyerek tehdidi alt etmişlerdir.

Diğer güvenlik uzmanları, biyolojik terörizm tehdidinin son on yılda, özellikle de son beş yılda, biyolojik silahların geliştirilmesini daha erişilebilir hale getiren moleküler biyolojideki değişikliklerle birlikte daha gerçekçi hale geldiğini söylüyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)