'Evet hutbesi' ile gündeme gelen imam Hüseyin Güleç'e soruşturma


İstanbul Ümraniye'de görev yaptığı camide verdiği 'evet hutbesi' ile gündeme gelen imam Hüseyin Güleç'in tartışmalı hutbeyi verdiği gün emekli olduğu ortaya çıktı.

Giderayak ortalığı karıştıran imam hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı da soruşturma başlattı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, camide ‘Evet' propagandası yaptığı iddia edilen Ümraniye Modoko Camisi İmamı Hüseyin Güleç hakkında soruşturma başlattı. Olay sonrası emekli olduğu ortaya çıkan Güleç, görev başındayken işlediği iddia edilen suçtan dolayı soruşturulacak.

GÖRMEZ: ÖNLEMLER ALDIK

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, müftülükler aracılığıyla camilerde bir daha bu tarz olayların yaşanmaması için birtakım önlemler de alındığını açıkladı. İmamlara misyonlarının, toplumun birliği ve beraberliği için çaba göstermek olduğu, irşat dillerinin asla parçalayıcı bir dil olmayacağı uyarısında bulundu. Vaaz ve hutbelerde, ima ile dahi olsa kimsenin ötekileştirilemeyeceğini, dışlanamayacağını anlatan Görmez, minber ve kürsülerin meşrepçilik fitnesine asla alet edilemeyeceğini vurguladı. Diyanet'in siyasi farklılıkların üstünde tutulması gerektiği ve milletin ortak bir değeri olarak din hizmeti verdiğini ifade eden Prof. Mehmet Görmez, din hizmetinin herkesi kucaklayan, eşitleyen, huzura davet eden bir hizmet olduğunu ve hiçbir siyasi ideolojinin parçası olamayacağını söyledi.

“SARIKLILARIN DİYANETLE İLGİSİ YOK”

Öte yandan Modoko Cami imamının dışında sosyal medyada konuşulan bir başka ‘evetçi imam’ vakası ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan açıklama geldi. Başkanlık, geçtiğimiz günlerde imam olduğu ileri sürülen ve referandumda ‘Evet' oyu vereceklerini topluca açıklayan kişilerle ilgili ise Twitter'dan açıklama yaptı. Açıklamada, “‘Referandumda evet diyen imamlar' şeklinde sosyal medyada yer alan cübbeli ve sarıklı kişilerin Başkanlığımızla bir ilgisi yoktur” denildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)