CHP'li gençler referandum hedeflerini açıkladı


CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, yaptıkları çalışmalarda hedeflerinin ilk kez oy kullanacak seçmenin oyunun yüzde 80 oranında hayır olmasını sağlamak olduğunu açıkladı.

16 Nisan referandumu yaklaşırken Hayır ve Evet cephesi de ilk defa oy kullanacak 1 milyon 800 bin gencin oyunu almak için çalışmalar yürütüyor.

CHP Gençlik Kolları da ilk defa oy kullanacak seçmenlere, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaleme aldığı mektupları ev ziyaretleriyle ulaştırıyor, sohbet ederek oy tercihlerini Hayır olarak seçmelerini sağlıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz şunları söyledi;
"İlk defa oy kullanacak genç arkadaşlarımız toplam seçmenin yaklaşık %3.5'ini oluşturuyor. Şu ana kadar yaklaşık 540 bin arkadaşımıza mektuplarımızı ulaştırdık. Bu arkadaşlarımız 1998-1999 doğumlu ve neredeyse hayatlarının tamamı 2002 yılından beri iktidarda olan AKP yönetimi altında geçmiş.

Yaptığımız ziyaretlerde görüyoruz ki, Evet verecekleri zaman aslında hayal ettikleri özgür, eşit, demokrat ve modern Türkiye'den uzaklaşacaklarınıN farkındalar, özellikle 18-24 yaş arası genç seçmenin 'Hayır' deme eğiliminde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim

Çünkü bu arkadaşlarımız, kendilerine vaat edilenden ziyade yaşadıklarına bakıyor. Pek çoğu ilkokuldan-üniversiteye kadar sınavlarla ezilmiş, ailesine maddi bir kaynak yaratabilmek için eğitimini bırakmak zorunda kalmış, internet sansürlerini yaşamış, terörle mücadele etmiş, işsiz bırakılmış, düşüncelerini özgürce ifade edememiş. Gençler, kendilerine bu ortamı yaratanlara daha fazla yetki vermek ve geleceklerini tek bir kişiye teslim etmek istemiyorlar."

16 Nisan'a kadar #İlkOyumHayırlıOlsun diyerek 1 milyon 800 bin arkadaşımızın tamamına mektupları ulaştıracağız, diyen Emre Yılmaz, "Hedefimiz 18-24 yaş arası seçmenden yaklaşık %80 Hayır oyu çıkartmak" diye konuştu.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)