CHP'li Yarkadaş Halk Arenası'nda: Yıllardır soruyoruz yanıt yok


Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programına katılan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş 12 dakikada neden HAYIR denilmesi gerektiğini anlattı.

İktidarın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlık sistemini halka anlatmakta zorluk çektiğini söyleyen Yarkadaş devamlı olarak alkışlarla kesilen konuşmasında, "İlk olarak Dünya Tiyatro gününü kutluyorum. Haince saldırıya maruz kalan Müjdat Gezen ve arkadaşlarının da Dünya Tiyatro gününü kutlarım. Ancak onların işi zor. Çünkü şimdi siyasi tiyatrocular var. İtalyan tiyatrosunda vodvil diye bir oyuncu tipi vardır. Gelir sahneye ilgili ilgisiz bir şeyler söyler ve gider. Bunlar da siyasi tiyatrocu olmuşlar. Evet deyin diyorlar ama niye evet diyelim? Daha güçlü meclis daha güçlü parlamento olacakmış... Halbuki ne meclis güçleniyor ne de milletvekilleri güçleniyor." dedi.

"BU ANAYASANIN İKİ TEMEL SEBEBİ VAR"

Yeni Anayasanın yürürlüğe sokulmak istenmesinin iki temel nedeni olduğunu söyleyen Barış Yarkadaş, "İki temel sebep var... Bunun birincisi bütün yetkiyi bir kişiye vermek, ikincisi de hiçbir zaman yargılanmayacakları bir düzen inşaa etme hayalidir. Bunu nasıl yapıyorlar? Tek adama yani başkana bakanlar kurulunu atama yetkisi, Cumhurbaşkanı yardımcılarını atama yetkesi veriyorlar. Atanan bakanların da dokunulmazlık kazanmasını sağlıyorlar. Şimdi düşünün seçilmemiş bazı bakanlar olacak, seçilmemiş Cumhurbaşkanı yardımcıları olacak, bunlar başkanın keyfine göre atanacaklar, hiçbir liyakata bakılmayacak ve bunlar dokunulmazlık zırhına da kavuşacaklar. Yani bunun amacı 15 yılda o kadar suç işlediler ki 16 Nisan'da sandıklardan Evet oyu çıkartarak bunların hepsinin üstüne sünger çekmek istiyorlar. Aslında meselenin özeti de budur. " ifadelerini kullandı.

"BU BİR FELAKETTİR!"

Başkanlık sistemi ile Milletvekillerinin hiçbir etkisinin kalmayacağını ve vekillerin kendisini seçen halkın haklarını koruyamaz hale geleceğine değinen Yarkadaş, "Milletvekilleri artık gensoru veremeyecek. Bir bakan suç işlediğinde milletvekilleri bunun için soru bile soramayacak. Soru önergesi diye bir şey olmayacak. Ancak lütfederlerse cevap verecekler. Kimse suç işleyen bakanı sorgulayamayacak. Bu bir felakettir." dedi.

"YILLARDIR SORUYORUZ YANIT YOK"

Barış Yarkadaş son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sarayda kaç danışmanı olduğunun ve bu danışmanlara ne kadar maaş verildiğinin yıllarca sorulduğunu ancak saraydan hiçbir cevap gelmediğini bu nedenle de hiçkimsenin bu konuda hiçbir şey bilinmediğini söyledi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)