Referandum da Kürt oylarını devşirmeye dönük bir strateji



Öztürk Yılmaz, Barzani’nin ziyaretine ilişkin, “Bu bayrak olayı tamamen referandum öncesi Diyarbakır’daki ve diğer illerimizdeki muhafazakar Kürt seçmene bir mesaj" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Barzani’nin ziyaretine ilişkin, “Bu bayrak olayı tamamen referandum öncesi Diyarbakır’daki ve diğer illerimizdeki muhafazakar Kürt seçmene bir mesaj. Barzani konusu maalesef her seçim öncesi AKP’nin alışık olduğu ve hoyratça kullandığı bir kart. Bu tamamen seçime dönük, seçimde Kürt oylarını devşirmeye dönük bir strateji” dedi.

“ENOSİS KARARI MÜZAKERE MASASINI DAĞITTI”

Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Kıbrıs’taki müzakereler konusunda bir duraksama olduğunu belirterek, “Kıbrıs’taki müzakereler konusunda tekrar bu Enosis kararı müzakere masasını dağıttı. Sanki hiçbir şey olmamış gibi nasıl olsa geçiştirme yolla tekrar müzakere masasına dönülmesi her zaman olduğu gibi sadece KKTC’nin elini zayıflatacaktır” dedi.
Yılmaz, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Barzani’nin ziyaretinde yaşanan bayrak tartışmasına ilişkin soruya Yılmaz, şu yanıtı verdi:
“Sayın Barzani’nin her seçim öncesi Türkiye’ye davet edilerek AKP tarafından muhafazakar Kürtlerin oylarının sandığa devşirilmesi stratejisine girildiğini ve bu konuda bu defada benzer şeyin ortaya çıkacağını söylemiştim.

Bu bayrak olayı tamamen referandum öncesi Diyarbakır’daki ve diğer illerimizdeki muhafazakar Kürt seçmene bir mesaj.

Barzani konusu maalesef her seçim öncesi AKP’nin alışık olduğu ve hoyratça kullandığı bir kart. Bu tamamen seçime dönük, seçimde Kürt oylarını devşirmeye dönük bir strateji.”

“Olası bir Kandil operasyonu olabilir mi?” sorusuna Yılmaz, “Bundan sonra da eğer bir ihtiyaç varsa elbette bunun yapılması da güvenlik açısından önemlidir. Yalnız AKP döneminde şuna şahit olduk. AKP kendi oy stratejisine uygun olarak dış politikada milli konularda adım atıyor. Bunlar bir gereklilik olarak ortaya çıkması durumunda biz zaten bunları hep destekliyoruz. Ancak görünen o ki özellikle Barzani ziyareti ve daha önce yapılan ziyaretler bunlar tamamen oy devşirmeye dönük stratejiler. Yoksa PKK’nın varlığına dönük bir operasyonu elbette biz destekleriz ama bunun bir seçim endeksli yapılması ve seçim kurnazlığıyla bunun yürütülmesine de karşıyız” yanıtını verdi.

“KÖŞE BUCAK KAÇIYORLARDI ŞİMDİ HALI SERİYORLAR”

Bir başka soruya Yılmaz, “Bir zamanlar Barzani ile ilişki kurmamak için köşe bucak kaçıyorlardı şimdi halı seriyorlar” dedi.

“TÜRKİYE’NİN RAKKA’DA NE İŞİ VAR?”

Rakka konusundaki soruya Yılmaz, “AKP, Kuzey Suriye’de PYD’den rahatsız onu Barzani’nin kontrolüne sokmak istiyor” diyerek şöyle devam etti:
“Türkiye’nin girmesini istemiyorlar. Zaten Türkiye’nin girmesi de yanlıştır Rakka’ya. Türkiye’nin Rakka’da ne işi var? Bu şu anlama geliyor, Amerika’ya şirin gözükmek belki biz orada bir şey yaparsak ABD’de de bize PYD ile ilgili olan irtibatta bizim lehimize bir tutum takınabilir anlayışından kaynaklanıyor. Yanlış anlayıştır.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)