Avukat Halkıyla Birlikte!


İzmir Barosu, Dünya Avukatlar Günü nedeniyle, La Vie Nouvelle Restaurant’ta ‘’Geleneksel Avukatlar Balosu’’ düzenledi.

25 ve daha uzun süre avukatlık mesleğini icra eden avukatlara, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan tarafından plaket verildi.

Ulusal Eğitim Derneği Başkanı Osman Gazi Oktay, Çankaya Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Çankaya Mahallesi Muhtar Adayı Neşe Şermeti ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Mümin Durmuş’un davetli olduğu yemeğe, pek çok avukat katıldı.

Açış konuşmasını İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan yaptı. Özcan, İzmir Barosu’nun hukuk ve adaletin ülkede hakim olması için üzerine düşeni yerine getirdiğini, referandum sürecinde halkın neye evet veya hayır diyeceği konusunda bilgilendirme amaçlı broşür hazırlatarak, halka dağıttığını, dayatılan zorunlu arabuluculuğa karşı olduklarını, avukatların iş barışını sağlamada üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini, yasadaki boşluklardan faydalanarak, emekçinin işverene teslim edilmesine razı olunamayacağını, referandumun hukuk kuralları içinde yapılması için, eğitim çalışması verildiğini, herhangi bir hukuksuzluk durumunda müdahale amaçlı kriz masası oluşturulduğunu, böyle bir durumla karşılaşılması durumunda İzmirlilerin baroya başvurması gerektiğini belirtti.

Çalınan müzikle avukatlar coşarak, sahneyi boş bırakmadı.





Haber       : Osman Gazi OKTAY
Fotoğraf   : Neşe Şermeti

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)