Avustralya'dan 'Türkiye' uyarısı


Avustralya 25 Nisan'da Anzak Anma Günü için Türkiye'ye gelecek olan Avustralyalıları terör tehdidine karşı uyardı. Dışişleri Bakanı Julie Bishop, terör saldırısı beklediklerini ifade etti.

Avustralya, 25 Nisan'da Anzak Anma Günü için Türkiye'ye gelmeye hazırlanan vatandaşlarına uyarıda bulundu. Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Gelibolu'da gerçekleşecek Anma gününde bir terör saldırısı beklediklerini söyledi.

Avustralya ve Yeni Zelandalıların 1915’te Gelibolu’daki ilk büyük çarpışmalarının yaşandığı 25 Nisan’daki Anzak Anma Günü’ne her yıl yüzlerce Avustralyalı ve Yeni Zelandalı geliyor.

Reuters’ın haberine göre; Bishop, “Avustralya hükümeti, Gelibolu yarımadasında teröristlerin Anzak Anma Günü’nü hedef alabileceğine dair bilgi elde etti” dedi.

Avustralya, Türkiye’ye seyahat uyarısını bugün yenilerken, ziyaretçilerin yüksek derecede temkinli olması ve Ankara ve İstanbul’u ziyaret etme ihtiyaçlarını yeniden gözden geçirmeleri tavsiye edildi.

Gazi İşlerinden sorumlu Bakan Dan Tehan da benzer bir uyarıyı yineleyerek, Türkiye'ye gidecek vatandaşlarının çok dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)