Bahçeli: ABD’nin Suriye’ye füze saldırısı ‘olumlu ve yerinde’


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’nin Suriye’ye füze saldırısını ‘olumlu ve yerinde’ bulduğunu belirterek, “(Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad Suriye’nin geleceğinden sökülüp atılmalıdır” dedi.

Bahçeli referandum kampanyası kapsamında Afyon’da düzenlenen mitingde konuştu.

İdlib’deki saldırıyı hatırlatan MHP lideri,  Esad’a çattı: “Bu insanlık dışı cinayeti lanetliyorum. Peki mazlumlar kimyasal bombalarla öldürülürken insanlık ne yapmaktadır? Birleşmiş Milletler neyle oyalanmaktadır? 16 Nisan’da yapacağımız referandumu bulandırmaya, baltalamaya, tercihleri etkilemeye, algıları yönetmeye kalkışan Avrupa ülkeleri neyle meşguldür? Hani nerede insan hakları? Hani nerede uluslararası hukukun ilke ve kuralları? Esad katil ve insanlık düşmanıdır. Bebeklere kıyan diktatördür, adi bir suçludur. Cani Esad’ın meşruiyet ve ahlaki inandırıcılığı kalmamıştır. Çünkü Esad kana bulanmış, acımasız ve vahşi suçluya dönmüştür.”

Esad için ‘masumlara alçakça saldıran, bebeklere zehirli gaz fırlatan’ diyen Bahçeli, Esad yönetiminin ABD’nin düzenlediği füze saldırısıyla ‘layığını bulduğunu’ söyledi.

MHP lideri şöyle devam etti: “Esad’ın insanlık dışı saldırı ve katliamlarına verilen füzeli karşılık olumlu ve yerindedir. Ve de Esad Suriye’nin geleceğinden sökülüp atılmalıdır.”

Ne olmuştu?

ABD, bu sabah İdlib’deki kimyasal saldırının sorumlusu olarak gördüğü Suriye ordusuna yönelik bir füze saldırısı gerçekleştirmişti. Harekatta altı kişi hayatını kaybederken Pentagon, saldırının tek seferlik olduğunu açıklamıştı.

Türkiye’de hükümet kanadından yapılan açıklamalarda ABD’nin Suriye’yi vurmasına destek verilmiş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ‘daha fazlasını’ beklediğini söylemişti. Rusya ise tepki olarak ABD’yle 2015’te imzalanan hava güvenliği anlaşmasını iptal etmiş, Başbakan Dimitriy Medvedev “ABD ile çatışmaya ramak kaldı” demişti.

Son olarak Esad saldırıyı ‘ahmakça ve sorumsuzca’ diye nitelemişti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)