İsmailağa Cemaati’ne ‘yakın’ iki grup Umre’de kavga etti: Çok sayıda yaralı var


İsmailağa Cemaati’ne yakın olduğu öne sürülen iki grup arasında Umre’de kavga çıktı.

Kıyam-Der ve Fatih Medreseleri’ne bağlı iki grup, Umre için gittikleri Mekke’de kavga etti.

Kavganın 25 Nisan akşamı sözlü sataşma nedeniyle çıktığı belirtilirken yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Yaşanan kavga sonrası iki grup sosyal medya ve resmi internet sitelerinden hastane fotoğrafları yayınlarken, yaptıkları açıklamalarda birbirlerini suçladılar.

Kıyam-Der’den yapılan açıklamada şöyle denildi: “Kutsal topraklarda dahi fitne ateşini körüklemekten geri durmayan Masum Bayraktar ve müntesipleri kirli hesapları uğruna kendilerinden beklendiği gibi hiç bir zaman tasvip etmediğimiz görüntüler oluşmasına sebebiyet vermişlerdir. Masum Bayraktar ve müntesiplerinin genelde camiamız, özelde derneğimiz ile ilgili yaptıkları yayın ve algı operasyonlarına itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna arz ederiz.”

Fatih medreseleri ise açıklamasına Kıyam-Der için ‘Karagümrük çetesi’ tanımını yaparken şu yorum yapıldı: “Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar Hoca Efendi, Umre vazifesini ifa etmek için kalabalık bir kafile ile kutsal topraklara gitti. Her şey çok mükemmel geçiyordu. İslam ahlakından zerre nasibi olmayan sözde bir umreci bir grup, dün akşam 21:00 sularında Mekke’deki otel lobisinde Masum Bayraktar Hoca Efendiye ve kafilesine hunharca saldırdı.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)