Kitap Fuarı’nda Son Gün


Kültür Park içerisinde düzenlenen İzmir 22. Tüyap Kitap Fuarı’nda son güne gelindi.

Daha önce demokratik kitle örgütlerine ayrılan Salon 1/A’nın sahaflara verilmesi, derneklerin Salon 3’e, test kitapları satan kurumların ardındaki alana sıkıştırılması sonucu, dernek ve vakıf yayın organları okurlarıyla buluşmada sıkıntı yaşadı.

Çoğu kitapsever, her salona çıkış verilmesi nedeniyle salon 3’e uğramadan ayrıldı. Aslında Salon 2’ye giriş ve çıkış verilmeden, okurların tüm salonları gezmesi sağlanabilirdi.


Salon 3 No:301 D de yayınlarını sergileyen Öğretmen Dünyası dost ziyaretlerinden yoksun değildi.

23-26 Nisan tarihleri arasında kitaplarını imzalayan Zeki Sarıhan, daha önceden verdiği söz nedeniyle Çarşamba akşamı İzmir’i terk etti.

Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi Eski Başkanı Hasan Özlemin Yılmaz, Yönetici Nebil Gürhanlı, Çağdaş Görmeyenler Derneği Eski yöneticisi Kazım Bozkurt, Selçuk Yaşar Boyacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Zeki Sarıhan’a kitap imzalatanlar arasındaydı.

Cumhuriyet Gazetesi Eski Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık, Abit Dursun, Eğitim iş 2 Nolu Şube Eski Başkanı Oğuz Eminoğlu, ‘’Koca Bir Ömür’’ kitabı Yazarı Rasim Şengün, Özbek Paşa, Uğur İlkhız ve Mahir Arıkanoğlu, daha sonraki günlerde bölümü ziyaret etti.

30 Nisan’da sona erecek fuara İzmirlilerin yoğun ilgisi devam edecek gözüküyor.





Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

2Yorumlar
  1. ÖĞRETMEN DÜNYASI Ziyaretimde guler yüzle misafirlerini karşılayan Saygınlığı tartışılmaz Fedakar ve cefakar öğretmenimiz Osman GAzi Oktay hocamızı ziyaret etmekten onur duydum. Sayın Zeki SARIHAN Hocamızi da tekrargörmekten mutlu oldum.Sıkıntılar yaşanmışsa da bir kitap fuarı sona erdi.Yetkililer ve emeğı geçen Fuar çalışamlarına da Ödemuşli Rasim ŞENGÜN olarak naçizane olarak teşekkür ederim.Saygılarımla

    YanıtlaSil
  2. Düzeltme; ÖDEMİŞLİ RASİM ŞENGÜN
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
Yorum Gönder