MSB eski Genel Sekreteri Yalım'dan Şirin Ünal iddiaları


Ahmet Takan bugünkü köşesinde MSB eski Genel Sekreteri Yalım'ın iddialarını yazdı:

15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin her gün yeni ilginç detaylar(!) öğreniyoruz. Havuz medyası es geçse de bunlardan biri asker kökenli AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ile ilgili. Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'nın işgal edilmesine  ilişkin hazırlanan iddianameden, Şirin Ünal'da çıktı. Şirin Ünal'ın darbe günü saat 16.00'da Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı  ziyaret ettiği fotoğraf ve video kayıtlarıyla belirlendi. Bu ziyaret saati, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın gelerek (saat,18.10) "MİT'e baskın düzenleneceğini ilişkin" ihbarı Akar'a  iletmesinin hemen öncesine denk geliyor...

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Şirin Ünal'ı çok yakından tanıyan bir isim. Yalım,  karargahta görev yaptığı dönemde tanıklık ettiği bazı olayları YENİÇAĞ'a anlattı. Dudak uçuklatacak cinsten her biri bomba haber değerinde iddiaları gündeme getirdi... O yüzden, bugünkü yazımızın tek flaş girişi yok. Hangisini başa çıkaracağımı şaşırdığım için yazıyı doğal akışına bıraktım. Yoruma girmeye de hiç gerek görmedim!..

Bundan sonrasını Ümit Yalım'ın anlattıklarına bırakalım;
"Halihazırda AKP milletvekili olarak görev yapan Şirin Ünal, 2008-2010 yılları arasında, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda, Tümgeneral rütbesi ile, Komuta Kontrol Daire Başkanı olarak görev yaptı. Ünal, Silahlı Kuvvetlerde koyu bir AKP karşıtı olarak tanınan ve Tayyip Erdoğan'ı çok sert dille eleştiren bir generaldi. Şirin Ünal, emekli olduktan sonra, nasıl olduysa Erdoğan tarafından İstanbul'dan aday gösterildi ve milletvekili olarak Meclis'e girdi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)