Yarbay, askerlere ‘Sıkmayanın kafasına ben sıkarım’ demiş


Darbe girişimi sırasında 4’üncü Kolordu Komutanlığı ve 28’inci Mekaniza Piyade Tugay Komutanlığı’na yaşananlara ilişkin hazırlanan iddianamede, bir yarbayın erlere yurttaşlara ateş etme emri verdiği, ateş etmeyenlerin de ‘kafasına sıkacağını’ söylediği belirtildi.

İddianameye göre, ifadesinde Tuğgenereal Ali Kalyoncu’nun kendisini arayarak, taburunu hazırlamasını istediğini belirten eski yarbay Ejder Yıldırım, yaşananların darbe girişimi olduğunu saat 23.00 sıralarında anladığını söyledi.

‘Ateş emri vermedim’

Kalyoncu’nun kendisine emniyet müdürlüğünü kontrol altına alması emri verdiğini, aksi takdirde sıkıyönetim mahkemesinde yargılanacağını söylediğini belirten Yıldırım, emrindeki askerlere polis veya sivillere ateş etme emri vermediğini, sadece havaya ateş ettiğini savunarak, hiçbir askerine “Neden gelmiyorsun, neden ateş etmiyorsun?” demediğini iddia etti.

‘Herkese ateş emri verdi’

Eski uzman çavuş Mehmet Nahırcıoğlu ise, ifadesinde Yıldırım’ın emriyle tabura talimat verildiğini ve mühimmat dağıtıldığını kaydederek, emniyetin önündeki TOMA’lara uçaksavarla ateş edildiğini söyledi.

Eski uzman çavuş Savaş Kurnaz da Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının önüne gittiklerinde Yıldırım’ın herkese ateş emri verdiğini dile getirdi.

‘Yıldırım bir polise ve kadına ateş etti’

Şüpheli er Ferhat Sak ise,  Yıldırım’ın telefonda “Komutanım ateş emri veriyorum” dedikten sonra “Herkes sıkacak, sıkmayanın kafasına ben sıkarım” dediğini aktardı.

Yıldırım’ın emniyet nizamiyesindeki polise “Buranın kontrolü bizde, bırakın silahlarınızı” dediğini belirten Sak, Yıldırım’ın bir polise ve elinde Türk bayrağı olan bir kadına ateş ettiğini öne sürdü.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)