YSK’nın ‘mühürsüz’ kararına itiraz yağıyor


Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) mühürsüz pusula ve zarflardaki oyları da geçerli sayma kararına itirazlar yükseliyor.

YSK, dana önce aksini bildirmiş olmasına rağmen oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından, “Sandık kurulu mührü taşımayan pusula ve zarflar dışarıdan getirildiği kanıtlanmadıkça geçerli sayılacak” diye açıklama yapmıştı.



Hukukçu Ece Toprak Güner, Fox TV’de, “Bu karar hukuksuzdur. Daha önce olmuş bir şey değil. YSK’nın 15 Şubat 2017’de açıkladığı karara da aykırıdır” dedi.

Eski MHP’li Meral Akşener de yayına katılıp, “ YSK’nın kararı skandaldır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ise parti merkezinden gazetecilere şu açıklamayı yaptı: “YSK, 1,5 milyon geçersiz oyu geçerli saydı. Bu seçim daha bitmedi. Sandıkları terk etmeyin. Anadolu Ajansı seçimi bitmiş gibi gösteriyor. Kimse sandıklardan ayrılmasın. Biz de burada sabaha kadar takip edeceğiz. 2,5 milyon sorunlu oy var.”

HDP genel merkezi de Twitter hesabından açıklama yaparak, sonuca bakmaksızın sandıkların üçte ikisine itiraz edeceklerini açıkladı. HDP’ye göre üç dört puanlık manipülasyon söz konusu.

Tezcan: Seçime şüphe düştü

YSK’nın kararına ilk tepki CHP’den gelmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Bu karar seçim meşruiyetini şüpheli duruma getirmiştir” dedi.

CHP, ilerleyen saatlerde YSK’nın siyasi partilere veri akışını durdurduğunu da duyurdu.

Özdağ: Teker teker yargılanacaklar

‘Hayır’cı eski MHP’li vekil Ümit Özdağ da referandumun iktidar lehine açıkça ‘manipüle edildiğini’ söylemişti: “Bütün YSK üyeleri usülsüzlüğün önünü açıyor. Teker teker yargılanacaklar. Türk halkının almış olduğu karara başta YSK olmak üzere herkes saygı göstermelidir.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)