Zeybekci'den Booking açıklaması: 'İki taraf da kaybeder'


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) açtığı dava nedeniyle Hollanda merkezli rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerinin durdurulmasını eleştirdi: “İki taraf da kaybeder.”

TÜRSAB, Booking.com’a, seyahat acentelerine karşı haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle dava açmıştı. Mahkeme, sitenin Türkiye’ye yönelik faaliyetlerinin tedbiren durdurulmasına karar vermişti. Booking.com kararı temyize götüreceğini açıklamıştı.

Booking.com “Tüm faaliyetlerimiz Türkiye’nin yasalarına uygun yürütülmektedir” açıklamasını yaparken, Türkiye’nin birçok noktasında otelciler TÜRSAB’a tepki göstermişti.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), mahkemenin aldığı ihtiyati tedbir kararının iptali için mahkemeye başvurmuştu.

‘Yasakla iki taraf da kaybeder’

Zeybekci ,yasaklanan Booking.com’un, ofis olarak Türkiye’de kayıtlı olmayan ama ticari faaliyet gösterip kâr eden bir şirket olduğunu kaydederek, TÜRSAB’ın şikayetinin haklı ancak sitenin yasaklanmasının iki taraf için de zararlı olduğunu ifade etti: “Yasakladığımız zaman, kazanan yoktur. İki taraf da kaybeder, birisi az, diğeri çok ama ikisi de kaybeder. Booking’i Türkiye’ye kazandırmanın yollarını aramamız gerekiyor. TÜRSAB şikayet etti, haklıydı. Mahkemenin vermiş olduğu kararı tartışacak değilim. Olması gereken yönde karar verdiğini düşünüyorum. Çözüm bulunması gerekir. Booking ile görüşmeleri sürdürüyoruz. “

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)