ABD’nin ‘kabin yasağı’ Avrupa’ya da uygulanacak


Avrupa Komisyonu, Avrupa’daki havalimanlarından ABD’ye yapılacak uçuşlarda ‘kabin yasağı’ uygulamasının başlayacağını bildirerek gerekli hazırlıkların yapılması talimatını verdi.

ABD ve Britanya, kamu güvenliği gerekçesiyle Türkiye dahil altı ülkeden yolcuların cep telefonundan büyük elektronik aletleri kabine almalarını yasaklamıştı. Yasak kapsamında Lübnan, Ürdün, Mısır, Tunus ve Suudi Arabistan da yer alıyor.

Avrupa Komisyonu’nun Uluslararası Havalimanları Komisyonu’na verdiği bilgiye göre  yasak, artan risk nedeniyle tüm Avrupa’dan ABD’ye yapılan uçuşlarda da uygulanmaya başlayacak.

Henüz yasağın tarihi belli olmamasına rağmen havalimanları ve havayolu şirketleri, bu hatlarda uçacak yolculara bilgilendirmede bulunacak.

Türkiye’deki yolcular geri kazanılabilir

Türkiye’de yasağın ardından bazı yolcular İstanbul’dan doğrudan uçmak yerine Avrupa’da bir kente gidip aktarmalı uçarak laptoplarını yanlarında taşıyabiliyordu. Yeni yasağın devreye girmesiyle Türkiye’deki havayolu şirketlerinin bu yolcuları yeniden kazanması bekleniyor.

Yasak sonrasında THY, kısa bir süre önce başlattığı uygulamayla ABD uçuşlarındaki ‘business class‘ yolcularına kabinde laptop dağıtmaya başlamıştı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)