Başbakan'ın grevden haberi yokmuş!


Başbakan Binali Yıldırım’ın KHK’larla ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için 64 gündür açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’dan haberdar olmadığı ve kendisine bilgi veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Cezaevinde mi yatıyorlar?” dediği ortaya çıktı.

Gülmen, ‘FETÖ’ iddiasıyla açılan soruşturma gerekçesiyle Selçuk Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmış, 6 Ocak’ta yayınlanan 679 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmişti.

Özakça da Mardin Mazıdağı Cumhuriyet İlkokulu’ndaki sınıf öğretmenliği görevinden 675 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmişti.

Gülmen ve Özakça, 10 Mart’ta Ankara’da açlık grevine başlamıştı.

Sağlıkçılar, Gülmen ve Özakça’da Wernicke-Korsakoff Sendromu’nun öncü belirtileri görüldüğünü açıklamıştı.

Hükümetin haberi yok

Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in haberine göre Danıştay’ın 149. kuruluş yıl dönümüne katılan Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Yıldırım’la yaşadığı diyaloğu kurmaylarıyla paylaştı.

İki eğitimci hakkında bilgi verdiği Kurtulmuş’un kendisine “Haberdar değilim” dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, bunun üzerine başbakanın yanına giderek “Bu genç iki insan açlık grevinde. Canlarına bir zarar gelmesinin kimseye faydası yok. İyi bir araştırma yapılmalı, mesleklerine dönmeliler. Sizden ricam bu gençler tekrar araştırılsın” dediğini söyledi.

CHP lideri, Yıldırım’ın “Cezaevinde mi yatıyorlar’’ diye sorması üzerine “Hayır, açlık grevindeler’’ dediğini ve Yıldırım’dan “İlgileneceğiz’’ yanıtı aldığını anlattı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)