Bir haftada sosyal medyadan 41 gözaltı


İçişleri Bakanlığı, geçen hafta sosyal medya hesapları üzerinde yapılan çalışma sonucu 41 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bakanlık, 1-8 Mayıs tarihlerinde yurt çapında yapılan operasyonların bilançosunu açıkladı.

Buna göre geçen hafta TSK ve emniyet birimlerince PKK’ya 417 operasyon düzenlendi, ‘örgüte yardım ve yataklık’ iddiasıyla 214 kişi gözaltına alındı.

‘FETÖ’ operasyonlarında 891, IŞİD şüphesiyle 31, ‘sol örgütlere’ yapılan operasyonlarda da 28 kişi gözaltına alındı.

Böylece bir haftada 1154 kişi terör şüphesiyle gözaltına alınmış oldu. Bakanlık, tutuklama sayılarıyla ilgili bilgi vermedi.

Sosyal medyadan 41 gözaltı

Bakanlık, geçen hafta yapılan sosyal medya operasyonlarına da değindi.

Bir haftada 261 sosyal medya hesabına hakkında çalışma yapıldı, kimliği belirlenen 120 kişiden 41’i gözaltına alındı.

Açıklamada, hesapların ‘FETÖ’/PDY, PKK/TAK, DAEŞ gibi bölücü terör örgütleri başta olmak üzere terör örgütü propagandası yaptığı, örgütleri övdüğü, terör örgütleriyle iltisaklı olduğunu alenen beyan ettiği, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk ettiği, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunduğu, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast ettiği ve nefret söylemleri içerdiği’ savunuldu.

Kaçak ve uyuşturucudan 880 gözaltı

Öte yandan geçen hafta piyasa değeri 27 milyon 874 bin 544 lira olan uyuşturucu madde ve 5 milyon 590 bin 611 liralık kaçak sigara ile akaryakıt bulundu. Operasyonlarda 880 kişi gözaltına alındı.

Bir haftada 32’si denizlerde olmak üzere 1980 mülteci engellendi, 192 insan kaçakçısı gözaltına alındı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)