Brüksel, Erdoğan’a ‘miting kapısı’nı kapattı


NATO zirvesinin toplanacağı Brüksel’in belediyesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın miting düzenlemesine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Belçika basınında yer alan haberlere göre Erdoğan’ın zirveden 12-14 saat önce kente geleceği belirtilirken, Belediye Başkanı Yvan Mayeur, Erdoğan’a destek amacıyla hiçbir eylem ve toplanmaya izin vermeyeceklerini duyurdu.

Bu konuda kesin kararlı olduğunu kaydeden Mayeur, “Türk makamlarını da resmi olarak haberdar edeceğim. Erdoğan’ın gelip Brüksel’de kendi küçük kutlamasını yapması söz konusu olamaz” dedi.

‘Erdoğan’a salon vermedim, yine vermeyeceğim’

Erdoğan destekçileri ve karşıtlarının karşı karşıya gelecek olmasından endişe duyduğunu dile getiren Mayeur, şöyle devam etti: “2014’te Erdoğan Brüksel’de Stefaniaplein alanında 3 bin Belçikalı Türke hitap etmişti. Bir daha böyle bir durumla karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Böyle bir durumda düşünün ki Erdoğan karşıtları protesto eylemi hazırlığında olsun. Daha önce de Erdoğan’ın Belçikalı Türklerle bir araya gelmek için Paleis 12 ve Grote Markt salonlarını kiralama talebinde bulundu. Erdoğan’ın Brüksel’de Belçikalı Türklerle bir araya gelmesine her zaman karşı çıktım ve çıkmaktayım. Daha önce de Erdoğan için salon vermedim ve yine vermeyeceğim.”

Referandum sürecinde Almanya ve Hollanda Türk bakanların ülkelerine kampanya yapmalarına izin vermemiş, olay kısa sürede Avrupa’yla krize dönüşmüştü.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)