Gezi’nin palalı saldırganına üç yıl hapis


Taksim’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında Talimhane’de göstericilere palayla saldıran Sabri Çelebi üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

27 yıl hapsi istenmişti

Çelebi dahil dört sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme kararında, Çelebi’nin silahtan sayılabilecek kesici aletle kasten yaralama suçunu işlediğini belirtildi. Suçun işleniş şekli, yaralanmanın niteliği, kullanılan araç, sanığın kasta dayalı kusurunun ağırlığı, güttüğü amaç ve birden fazla nitelikli halin birleşmesi gözetilerek alt sınırdan uzaklaştığını beliren hakim, her biri şikayetçi için dokuzar ay olmak üzere sanık Çelebi’yi toplam üç yıl hapis cezasına çarptırdı.

Hakim, Sabri Çelebi’nin sabıkalarının bulunması, oluşan zarar, birden fazla kişiyi yaralamış olması, kullanmış olduğu alet gözetilerek ileride bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmadığından cezasını paraya çevirmedi ve ertelemeye yer olmadığına hükmetti.

Sanıklardan Murat Ertik de bir şikayetçiyi kesici aletle kasten yaralamak suçundan dokuz ay hapis cezasına çarptırıldı. Ertik’in cezası da paraya çevrilmedi ve ertelenmedi.

Hakim, sanıklar Ahmet Girgin ve Şeyhmus Kırmızı’nın ise basit yaralama suçundan haklarında dava açılmışsa da yeterli delil elde edilemediğinden beraatine hükmetti.

Çelibi başka bir suç nedeniyle halen tutuklu.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)