Victoria’s Secret defilesi yayınlayan Star ve NTV’ye ‘uyarı’ cezası: Türk geleneği gibi gösteriliyor


Dünyaca ünlü iç çamaşır markası Victoria’s Secret defilesini yayınlayan Star ve NTV’ye RTÜK tarafından uyarı cezası verildi.

Ankara büyükşehir belediyesinde görev yapan bir yurttaş, her iki kanalı da ‘uygun olmayan içeriğin aileleri rahatsız ettiği’ iddiasıyla RTÜK’e şikayet etti.

Star ve NTV’nin yılbaşında yayınlanan defile öncesinde bir tanıtım filmi yayınladı. Burada Türk müziği eşliğinde dans eden modellerin görüntüsüne yer verildi. Görüntü eşliğinde “Bir gelenek devam ediyor. Victoria’s Secret Fashion Show Yılbaşı” ifadesine yer verildi.

Gelen şikayet sonrasında bir rapor hazırlayan RTÜK, defilenin Türk geleneğiymiş gibi gösterildiğini savundu. Raporda şöyle dendi: “Yayınladığı saat itibariyle çocuk ve genç izleyiciler için uygun içerikte olmadığı düşünülmekte olup, tanıtım yapılan programda kullanılan akıllı işaretler de bunu göstermektedir.”

Çocuk ve gençlerin gelişimlerinin olumsuz etkileneceğini vurgulayan raporda, yayınların çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar veremeyeceği ilkesinden dolayı cezalandırılması istendi.

Oy çokluğuyla her iki kanala da uyarı cezası verildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)