Gülerce, 2004’te Feto adına vekili uyarmış!


Eski AKP’li vekil Emin Şirin, Gülen’le ilgili Meclis’te önerge verince Hüseyin Gülerce firari Harun Tokak’la birlikte Şirin’i ziyaret eder ve üstü kapalı ‘yapma’ der. Şirin sonra Ergenekon sanığı olur...

 Kırmızı Kedi Yayınevi'nden çıkan SÖZCÜ editörü Aytunç Erkin'in “Kardan Adam/AKP eski Milletvekili Emin Şirin Anlatıyor” adlı kitabında Şirin ile FETÖ itirafçısı Hüseyin Gülerce arasında 2004 yılında geçen önemli bir olay anlatıldı. Emin Şirin “Gülen'in istihbaratı kuvvetlidir” sözünü ve “FETÖ'den kopan Nurettin Veren'in” iddialarını Meclis'e taşır. Kitapta o olay şöyle anlatılır:

GÜLEN'İ YAZMAYA BAŞLADI

(…) Şirin, 23 Kasım 2004 tarihinde “Fethullah Gülen'in Nurettin Veren'in İddialarına Cevap Vermesi Lazım” başlıklı yazılar kaleme alır. Şirin haberx.com'daki köşesini Nurettin Veren'e bırakır… Şirin'i Zaman yazarı Hüseyin Gülerce arar. O günlerde Gülen'in basındaki sesi olarak değerlendirilen Hüseyin Gülerce, Şirin'in bu yazısının ardından Zaman'daki köşesinde ‘Fitne' başlığını atar ve şöyle der: ‘Ayrıca münafıkların ihanetleri vardır. En yaralayıcı olan da bir dönem sizlerle birlikte olmuş sonra ayağı sürçmüş, gönlü kaymış, istikameti şaşmış, bakışları bulanıklaşmış olanların saldırı ve ihanetlere çanak tutmalarıdır'…”

ERGENEKON SANIĞI OLDU

Gazeteci Erkin kitabında olayı anlatmaya şöyle devam eder: “Cemaat harekete geçer. İlk tehdit gelir. İstanbul Beşiktaş'taki Milletvekili Konukevi'nde Gülerce ve Tokak, Şirin'i ziyaret ederler. İki isim ‘Ağabey, biz seni çok severiz, bunları niye yapıyorsun?' der. Şirin de şu yanıtı verir: ‘Benim yaptığım konuları adalete intikal ettirmek.' Şirin, Nurettin Veren yazılarından ve o görüşmeden sonra 30 Kasım'da (2004) o dönem Cemaat'in sivil toplum kuruluşu Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Başkanı Harun Tokak'tan bir mesaj alır. Tokak şöyle demektedir: ‘… Kendi imzasıyla iftira ettiğini, yalan söylediğini, öç almak için yaptığını itiraf eden (kendi el yazısını size gösterdik) bir şahsa hâlâ itibar etmeniz bizi fazlasıyla rencide etmektedir. Maksadınızı anlamakta zorlandığımızı bilmenizi isteriz. Son cümleyi vurgulayalım: ‘Maksadınızı anlamakta zorlandığımızı bilmenizi isteriz.'…” AKP eski milletvekiline göre Gülerce-Tokak görüşmesi ve yazışmalardan sonra düşmanlık başlar… Şirin 2007 yılında Ergenekon sanığı olur.”
11eminsirin20cm

‘KARDAN ADAM' FETÖ'NÜN İLK KUMPASINI ANLATIYOR!

Aytunç Erkin'in kaleme aldığı ve Kırmızı Kedi Yayınevi'nden çıkan ‘Kardan Adam/AKP eski Milletvekili Emin Şirin Anlatıyor” adlı kitapta, FETÖ'nün Meclis'te kumpas kurduğu ilk milletvekilinin hikayesi anlatılıyor. Kitapta, Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı Meclis'te ilk mücadeleyi başlatan Şirin'in başından geçenler ve Zekeriya Öz'ün Ergenekon sanığı vekile soruları ve kayıt dışı uyarıları yer alıyor. Şirin'in, eski eşi Nazlı Ilıcak'la Pensilvanya'da Fetullah Gülen'i ziyaretinde yaşananlar da kitabın çarpıcı bölümlerinden biri.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)