Türkiye'de bir iç savaş çıkabilir, ABD askeri müdahale de bulunabilir!



ABD yönetiminin gelecek 10 yılda yaşanabilecek küresel risklere ilişkin hazırladığı bir raporda Türkiye'de bir iç savaş çıkabileceği ve böyle bir durumda ABD'nin Türkiye'ye askeri müdahalede bulunabileceği yazıldı.

ABD Silahlı Kuvvetler Akademisi Stratejik Araştırmalar Merkezi, ABD'nin küresel üstünlüğünü kaybettiği gerçeğinden yola çıkarak, gelecek10 yılda kendi menfaatleri açısından oluşabilecek riskler ve bunlara yönelik müdahale yöntemlerine ilişkin bir rapor hazırladığı ileri sürüldü.
Aydınlık gazetesinde yer alan habere göre, Pentagon ve ABD ordusundaki kilit kurumlarla istişare edilerek bir yılda hazırlanan rapor, yeni savunma konseptini oluşturmada akademik bir çalışma niteliği taşıyor.

TÜRKİYE'DE RAPORA GİRDİ

Türkiye ile ilgili bölümlerin de yer aldığı raporda, öncelikli tehlikeler olarak Avrasya cephesinde yaşanabilecek gelişmeler sayılıyor. Önümüzdeki 10 yılda yaşanacağı öngörülen ve ABD için tehdit olduğu belirtilen 23 farklı gelişme için 8 farklı müdahale yöntemi öneriliyor.

TÜRKİYE'DE İÇ SAVAŞ ÇIKARSA...

Bu beklentilerden bir tanesi de Türkiye'de bir “iç savaş”ın yaşanması. Bu durumun ise ABD'nin askeri bir müdahale ile kontrol altına alacağı ileri sürülüyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)