Almanya'da göçmen karşıtı AfD partisi: Burka mı? Biz bikini seviyoruz


Almanya'da göçmen karşıtı AfD partisi Berlin'in en merkezi caddesinde "Burka mı? Biz bikini seviyoruz" yazan afişlerle donattı.

Almanya'da 24 Eylül'de yapılacak olan seçimlerde aşırıcı AfD partisi söylemlerini sertleştiriyor. 

Göçmen karşıtı partilerin başını çeken AfD partisi sıradışı bir seçim kampanyası yürütüyor. Parti göçmenlere olan nefret dolu söylemlerine Berlin'in en işlek yerlerindne birine atığı afişi ekledi. Bikininli 2 kadını olduğu afişte "Burka mı? Biz bikini seviyoruz" yazıyor. 

Bir diğer afişte ise hamile bir kadın çimlerin üzerinde yatıyor. Bu kez da "Yeni Almanlar mı? Biz çocuklarımızı kendimiz yparız" yazıyor. 

"Mültecilere ve turistlere sınır konulmalı"

Almanya'da göçmenlere yönelik olumsuz algının arttığı da belirtiliyor. Öyle ki Welt am Sonntag gazetesinde yayımlanan Oliver Rasche imzalı yorumda bir Alman turistin Mayorka'nın Ballermann plajında çekiçli saldırıya uğraması ve ülkede son dönemde sıklıkla turistlere karşı gösteriler düzenlendiğine dikkat çekiliyor. 

Turistlerle mültecilerin ortak noktasına değinilen yazıda "Mülteciler ve turistlerin en büyük ortak noktası, gittikleri yerde yabancı olmaları. Gittikleri yerin sakinleri, bunun kendileri için çok fazla olduğunu hissederse içsel, kimi zamansa güçlü bir şekilde dışa vuran bir savunma mekanizması geliştirir. Müşteriyi her ne kadar velinimet olarak görse de Mayorka'nın Ballermann plajında yaşandığı gibi kimi zaman kendine hakim olamayabilir. Bu 'bırakınız yapsınlar' zihniyetine İspanya'da çok uzun zamandır izin verildi. Alınacak ders: Sınırlar oluşturulması... Her şeye izin verilmemeli, kurallar koyulmalı ve bunlara uyulduğundan emin olunmalı. Bu gerek turistler gerekse mülteciler konusunda geçerli" ifadeleri yer alıyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)