Angelina Jolie, kadına şiddetle mücadele için NATO'da


Oscar ödüllü oyuncu ve Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie, NATO ile özellikle çatışma bölgelerindeki kadınları hedef alan şiddetle mücadele alanında işbirliği yapacaklarını söyledi.

Jolie, çatışma alanlarında kadına uygulanan şiddetle mücadele için NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. NATO'yu ilk kez ziyaret ettiğini belirten Jolie, çatışma bölgelerinde çocuk ve kadınları hedef alan cinsel şiddetin uluslararası boyutta güvenliği etkileyen bir hadise haline geldiğini dile getirdi.

Jolie, sorunun sadece kadınların korunmasıyla çözülemeyeceğini, temel hususun kadınlara verilen değerle alakalı olduğunu vurguladı. Jolie, "Tüm toplumlarda kadınlara eşit hak ve katılım imkanı sağlanmadan kalıcı barış ve güvenlik inşa edilemez" dedi.

NATO'nun çatışma bölgesindeki şiddetle mücadele konusunda BM Özel Temsilcisi Jolie ile çalışma kararı aldığını söyleyen Stoltenberg de, "Eğitim, denetleme, raporlama ve duyarlılık üzerinde duracağız" diye konuştu.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)