AKP'li Metiner'den Bahçeli'ye destek: "Kısmi bir af lazım"


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ısrarla talep ettiği af konusunda hükümetten ilk destek geldi. AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, "Kısmi bir af lazım" diyerek Bahçeli'ye destek oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği af talebine AK Parti içinden ilk onay geldi. AK Parti milletvekili ve Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, köşesinde Bahçeli'nin talebine destek verdi ve "Kısmi bir af lazım" dedi.

İşte Metiner'in bugünkü yazısından bir bölüm;

MHP lideri Bahçeli seçim öncesinde gündeme af konusunu getirdi. AK Parti Hükümeti önlerinde af konusu olmadığını açıkladı. Hükümetin gündemimizde yok açıklaması yaptığı 'genel af' konusudur. Hükümet için gerçekleştirilen açıklamada 'Biz genel affa karşıyız!' duruşu ön plana çıktı. Bahçeli'nin somut bazı kişiler üstünden yaptığı ve bu sebeple toplumun bazı taraflarında şiddetli infiale neden olan af talebi aslında genel af talebi değildi. Bu konu açıldı yeniden. Bundan sonra da gündemden düşmez. O sebeple toptancı sözlerden bahsetmeden önce eni-konu düşünmek gerek."

"BİR DİZİ SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ SAĞLAYACAK"

Cezaevlerimizin fiziki şartlarından alınız da FETÖ yargısının sebep olduğu mağduriyetlere kadar bir çok problemin çözümünü getirecek bir kapsamın ortaya çıkarılması lazım" diyen Metiner "Bir tarafta adaletsizliği engellemek, diğer tarafta toplumsal duyarı rahatsız etmemek bulunacak çözümün anahtarını meydana getirmeli.

"KISMİ AFFA İHTİYAÇ VAR"

TBMM İnsan Hakları Komisyonu kapsamı altında kurulan daimi alt komisyonlardan biri olan 'Cezaevleri Komisyonu'nun başkanlığını üstlenen bir milletvekili olarak açıklamak durumundayım ki sınırları iyi çizilmiş bir kısmi affa gereksinim var.

Ülkemizin cezaevlerini, komisyonumuzda yer alan diğer partilere üye milletvekili arkadaşlarımızla gezdik. Tutuklu ve hükümlülerle birebir koğuşlarında temaslarda bulundul. Cezaevlerinin fiziki koşullarını en ince ayrıntılarına varıncaya dek inceledik. O sebeple tanıklığımıza dayanarak konuşuyorum "af" konusu ne siyasi kaygılarla gündeme getirilecek bir husustur, ne de tamamen gözden öıkarılacak bir konudur.


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)