Türk'lüğü çiğnetmez, Vatanı böldürtmeyiz!

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Sarnıç Şubesi, Sarnıç Belediyesi'ne ait mesire yerindeki Servet Restoran'da, kahvaltı düzenledi.

Üyeler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla düzenlenen kahvaltıda, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hamdi Kanlıoğlu, Ege Balkan ve Rumeli Dernekleri Fedarasyon Başkanı ve Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Pehlivanoğlu, Ege Balkan Türkleri Federasyon Başkanı Hüseyin Kocaman, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi Başkanı ve CHP Milletvekili Adayı Av. Aydın Özcan, Eski Görece Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, Bulgaristan Halk ve Özgürlükler Partisi Ege Bölge Temsilcisi İsmail Vatansever ve İzmir Polis Okulu Müdürü Celil Taşkın hazır bulundular.

Açış konuşmasını, etkinliği düzenleyen İzmir Bal-Göç Sarnıç Şubesi Başkanı Halim Garip yaptı. Geçen yıl aynı zamanlarda, yine aynı yerde bir değerlendirme toplantısı düzenlediklerini anımsatan Garip, o günden bu yana yaptıkları etkinlikler hakkında üyeleri bilgilendirdi.

'' Göçün Diğer Yüzü '' başlığıyla şehitlerin anıldığını, Bulgaristan'dan gelen Türk çocuklarına, Türkçe ve Tarih dersi verildiğini, tarihi yerlere ziyaret düzenlendiğini, örf,adet ve asimilasyona ilişkin bilgiler içeren 1000 adet kitap dağıtıldığını, Öğretmenler Günü'nde emekli öğretmenlerin ziyaret edildiğini ve 160 kişiye erzak yardımı yapıldığını açıkladı.

Yerel bir gazetenin Bal-Göç Sarnıç Şubesine verdiği '' En İyi Örgütlenme Yapan Örgüt '' ödülünü, gazete temsilcisi, İzmir Bal-Göç Sarnıç Şube Başkanı Halim Garip'e verdi. Süleyman Pehlivanoğlu da gazete temsilcisine bir plaket sundu.

Ülkemizde Türklüğün tartışılır duruma geldiğini belirten Pehlivanoğlu, '' Cumhuriyetin kuruluşunda nasıl birleştirici bir rol aldıysak; korumak içinde vucudumuzu siper etmekten çekinmeyeceğiz. Balkan göçmenleri, Atatürk İlke ve Devrimlerini ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan partilerde yerini almalıdır '' dedi.

İzmir Bal-Göç Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hamdi Kanlıoğlu; ''Hemşerilerimiz arasındaki birlik ve dayanışmayı pekiştirmek amaçlı kahvaltı düzenleyen Sarnıç Şube başkanı ve yönetimini yürekten kutluyorum. Şubelerimiz içerisinde en etkinlerinden biri olan Sarnıç Şube'mizin, başarılarının devamını diliyorum'' diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra söz alan Hüseyin Kocaman, hemşerilerinin tarihi iyi bilmeleri gerektiğini, 1 milyon Balkan Türk'ü, Anadolu'ya geldiğinde; Anadolu Türk'ü sayısının 3 milyon olduğunu, bu nedenle Anadolu Türklerinin, aç kalacakları kuşkusuna düşerek serzenişte bulunduğunu, Balkan Türklerinin, Anadolu Türk'ünün ufkunu açarak; güzel vatanın bereketli topraklarının, herkese yettiğine vurgu yaptı.

Batı Trakya Türkleri İzmir Şubesi Başkanı Aydın Özcan yaptığı konuşmada; '' Türkiye'de 30 yıldır yaşayan soydaşlarımız, bu iktidar döneminde kaçak işçi ve işveren durumuna düşürüldü. İşçiler 500 TL. işverenler, 8-10 bin TL. arasında para cezası ödemek zorunda bırakıldı. Batı Trakya'dan gelen Türk öğrenciler, üniversitelerimizde yabancı öğrenciler gibi yüksek harç ödemek durumundalar. Ülkemizdeki üretici teşvik edilmeli ve dışardan et ithal edilmemeli. Yanlış tarım politikaları sonucu, et ithal ediyoruz. İthal edilen eti, Balkanlardaki soydaşlarımızdan alarak, onlara teşvik ve katkı sunma yerine, Bazı Avrupa ve Latin ülkelerinden alıyoruz. Benim milletvekili seçilmemem için; daha önce vatandaşlık hakkı tanınmayan soydaşlarımıza, İzmir Nüfus Müdürlüğü tatil günü bile çalıştırılarak, vatandaşlık belgesi verildi. Vakıf malları, karşılıklı mütakabiliyet ve denge politikaları güdülmediğinden; Türkiye, yabancılara ait milyarlar değerindeki araziyi iade etmesine rağmen; Balkanlardaki vakıf mallarına sahip çıkılamamaktadır. Hatta; bu ülkelerdeki Türk azınlığın, vakıf mallarını yönetmede söz hakları yoktur. Türkiye'de yaşayan soydaşlarımızın bir kısmı, Batı Trakya'da akrabası olmaması nedeniyle, Gümülcine Türk Konsolosluğu'ndan '' Türk soyluluk '' belgesi alamamakta, bu nedenle ikamet sorunu yaşamaktadır. Batı Trakya, Bulgaristan ve tüm Balkanlarda yaşayan Türkler, birlikte hareket etmeli, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü korumalıdır '' dedi.

Bulgaristan'dan 89 Göçü'nde sınır dışı edilen ve 4 valiz ile Türkiye'ye gelen Hüseyin Ayyıldız Bayraktar, yaptığı kısa konuşmada, '' Bulgaristan'dan gelen Türklerden terörist çıkmaz. Bulgarların bizi gümrük kapısında bekletmesini anlıyorum da Kapıkule'de saatlerce bekletilmemizi anlayamıyorum '' dedi.

Bahar gününü aratmayan Şubat ayında, sohbetler dışarıda da sürdü. Katılımcılar, en kısa zaman da yeni bir etkinlik taleplerini, yöneticilere ileterek ayrıldılar.



Haber ve fotoğraf : Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)