Pentagon-Hollywood İşbirliği Beyin Yıkama Taktikleri


Gazetelerin manşetleri ve televizyon ekranlarındaki KABA PROPAGANDA ve Hollywood-Pentagon işbirliği ile servis edilen siyasi sinemaya savaş bilgisayar oyunları ve işgal ve ajanlık yarışma programları eşlik ediyor.. Son ikisi ABD’de çok gözde.. Yakında bunlar kesinlikle Türkiye’de!

Manlio Dinucci İl Manifesto’da yazmış:

‘Helikopterlerden atlayarak sahildeki silah deposunu bombalayan sonra helikoptere tırmanıp uzaklaşan deniz komandoları! Gerçek değiller, NBC reality show’da komando oyunu oynayanlar ünlü aktör, işadamı, sporcu, şarkıcılar… Yarışmada onlara yeşil bereliler ve özel harekat komando birlikleri eşlik ediyor ve yarışmacıları eğitiyor. NBC, yarışma programının amacını ‘savaştan dönen kahramanların, gerçek hayatta nasıl inanılmaz bir görev başardıklarını göstermek ve onlara saygı sunmak’ olarak açıklıyor’

Bu yarışma yakında Survivorvari bir çıkışla ekranlarımızda yeralırsa hiç şaşırmayın! Ünlü yıldızlar sporcular ve şarkıcılar ellerinde bazukalar Suriye İran gibi ülkelerde özel harekat timleri olarak ekranlarda boy gösterebilirler..

Amerika’dakinin ilginç yanı, Yugoslavya’nın işgalini planlayan ve gerçekleştiren NATO generali Wesley Clark’ın program danışmanı olması!

Clark sadece NBC’deki programın danışmanı değil aynı zamanda Pentagon’un Mondovision ‘da gösterime soktuğu savaş propaganda programının akıl hocası.

Bu Pentagon programı halka, savaşın amaç ve yollarını en güzel (!) bir biçimde paketleyip satacak..

İtalyan gazeteci Dinucci, bu programların iki noktaya odaklandığını yazıyor:

‘Halkın dikkatini, 1 numaralı düşmana odaklamak: (Miloseviç, Bin Ladin, Saddam, Kaddafi, Esad, Ahmedinejat) Bunların ne kadar tehlikeli olduğunu kanıtlamak, askeri müdahale ne kadar haklı gerekçeleri olduğuna ikna etmek ve bu savaşların müttefiklerle yapıldığını ama ABD’nin her zaman lider olduğunu kafalara kazımak!’

Bu ‘reality show’larda, ‘düşman’a karşı yalana başvurmak serbest. Mesela 2003’de Colin Powell’ın Irak’a müdahale gerekçesi olarak, Irak’da kimyasal silah olduğu yalanını BM’ye sunması gibi.. Daha sonra Powell bu gerekçenin ‘gerçek dışı’ olduğunu açıklamıştı.

Küresel ekranlarda beyin yıkacak olan bu Pentagon programlarında, gerçekle yalan birbirine karıştırılacak ve Ahmedinejat’ın ‘dünyayı tehdit eden nükleer programına karşı savaşın’ ne kadar gerekli olduğu beyinlerte kazınacak! İsrail’in onlarca yıldır sahip olduğu nükleer silahlar tabii ki program konuları arasında olmayacak!

Suriye'deki 'kimyasal silahları imha eden ünlüler komando birlikleri, vahabi katilleri kahraman gibi gösterek Esad'ı yerlerde sürükleyen reality showlarda çalım atacak!

Sevilen ünlülerin ‘kullanıldığı’ bu gibi programlar, halkta ‘düşman’ algısını tanımlayacak, işsizliğe gark olmuş gençlere yeni ‘kahramanlar’ ve ‘örnek iş’ hayali sunacak...

Dilucci’nin bu yazısını okurken, yıllar önce bir üniversitede, Pentagon-Hollywood işbirliğini, film ve dizi senaryolarının bile ‘denetimden’ geçtiğini, bunun ileri demokrasi gereği olduğunu anlattığımda, ‘Pöh konspiratör!’ diye bağıran genç kolejli aklıma geldi…

Teori ‘kompocularına’ duyurulur…

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)