Halkın Gazetecisi Olarak Kalacağım!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Bayraklı Belediyesi, ‘’ Medya ve Özgürlük ‘’ konulu ‘’ Büyük Buluşma’yı ‘’ Bayraklı Havuz Cafe’de gerçekleştirdi.

Konuşmacıları, Araştırmacı Gazeteci Uğur Dündar, Gazeteci Yazar Tuncay Özkan ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel olan etkinliği izlemek için, çok sayıda İzmirli geldi.

Uğur Dündar, CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu ve Buca Belediye Başkan Adayı Levent Piriştina’yı destek amacıyla gündüz bu ilçeleri dolaştı.
CHP Milletvekili Adayı Aydın Özcan, Barnova Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Mümin Durmuş, Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayları Hasan Tufan ve Mehmet Şirin Öner etkinliği izlemeye gelenler arasındaydı.

Onlar, pek çok konuk gibi etkinliği, salonun, bahçede barkavizyon gösterisi için
hazırlanan alanın, hınca hınç dolması nedeniyle; Cafe’den izlemek zorunda kaldılar
Tuncay Özkan, 6 yıllık mahpusluk süresi sonrası İstanbul’a gittiğinde tanıyamadığını, İstanbul’un görünümünün çok katlı binalar nedeniyle bozulmasına şahit olduğunu belirtti. Güzel İzmir’i istemelerinin sebebinin; hizmet getirmek adı altında, kendilerine yeni rant alanı açmak olduğunu, yeşili, çevreyi ve ülkeyi korumak için AKP’nin tez elden gönderilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Uğur Dündar, yaşamı boyunca halkın gazetecisi olmaya çalıştığını, yolsuzluk, talan ve soygunun karşısında olduğunu, bunda sonrada bu yöndeki mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

Atilla Sertel, ‘’Cumhurbaşkanı seçimleri için adayımız Uğur Dündar ‘’ deyince
Dündar, ‘’ Ben halka ve ülkeme hizmeti halkın gazetecisi kalarak, sürdürmek istiyorum ‘’ diyerek karşı çıktı.

Konuşmalar, sık sık ‘’ Mustafa Kemal’in Askerleriyiz ‘’ sloganıyla kesildi.
Yerel seçimlere çok az bir süre kalması nedeniyle; salon dışında kulis ve tartışmalar etkinlik boyunca sürdü.







Haber ve fotoğraf : Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)