İzmir Bal-Göç 29 Yaşında

İzmir Bal- Göç 29. Kuruluş Yıldönümü’nü, Bayraklı’da deniz kenarındaki restoranda kutladı.

Çok sayıda dernek üyesinin katılımıyla gerçekleşen yemeğe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Bursa Balkan Göçmenleri Derneği, Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yüksel Özkan, Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi Başkanı Aydın Özcan, Şube Sekreteri Mümin Durmuş, Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi Başkanı Osman Gazi Oktay ve çok sayıda belediye başkan ve meclis üyesi adayı katıldı.

İzmir Bal- Göç Yönetim Kurulu Üyesi Kamuran Gacaner, konukları kapıda karşıladı.
İzmir Bal-Göç Halk Oyunları Ekibi’nin sunduğu gösteri izleyicileri kendine hayran bıraktı. Açış konuşmasını İzmir Bal-Göç Genel Başkanı Fahriye Ersoy yaptı. Katılımcılara, 29. Kuruluş Yıldönümü’nde kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

Kendisine söz verilen Aziz Kocaoğlu, konuşmasına Atatürk’ün ‘’ Muhacirler kaybedilmiş topraklarımızın aziz hatıralarıdır ‘’ sözünü anımsatarak başladı. Göçmenlerin geçmişte büyük acılar yaşadığını, Atatürk’ün hemşerileri olarak, O’nun mirası olan Cumhuriyet’e sahip çıkacaklarını, İzmir’in, 30 Mart’ta haramilerin iktidarına son vereceğine olan inancını belirtti.

Daha sonra söz alan Yüksel Özkan, İzmir Bal-Göç ve diğer federasyon derneklerinin Atatürk ve Cumhuriyetten yana taraf olduğunu, İzmir Bal-Göç’ün eski ve yeni yöneticilerinin bir arada olmasının, gelecekte büyük işler yapacağının göstergesi olduğuna vurgu yaptı.

TRT sanatçısı Sabahattin Gülümser ve saz ekibi Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirdi.

Bulgaristan Kırcaali’den klarnet ustası Neshko Neshev, seslendirdiği parçalarla izleyicileri büyüledi.

Bulgaristan Türklerinin düğün ve eğlencelerindeki oyun havalarını çalmaya başlayınca; pist onlarca soydaşla doldu.

Derneğe gelir amaçlı, çekiliş ve açık arttırma yapıldı. Konuklar gecenin geç vaktinde, mutlu bir şekilde restoranı terk etti.









Haber ve fotoğraf : Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)