IŞİD Türkçe bilen canlı bomba arıyor!



Emniyet birimlerine ulaşan yabancı kaynaklı bir istihbarata göre, IŞİD Türkiye’de eylem yapacak 5 canlı bomba arayaşında.

IŞİD, Türkiye’de eylem yapabilecek canlı bomba arayışına girdi. Emniyet birimlerine ulaşan yabancı kaynaklı bir istihbarata göre, IŞİD Türkiye’de eylem yapacak 5 canlı bomba arayaşında. IŞİD’in canlı bombada iyi derecede Türkçe konuşabilme özelliği arıyor.

‘UÇAKLARI HEDEF ALABİLİR’
Yabancı bir ülkenin istihbarat birimlerinden Türk Emniyet birimlerine, IŞİD’in Türkiye’de intihar saldırısı düzenleyecek 5 canlı bomba aradığı ve bu kişilerin iyi Türkçe konuşabilen kişiler olmasına dikkat edildiği bilgisi geldi. Aynı bilgi notunda ayrıca IŞİD’in olası saldırı girişiminde x-raydan geçme özelliğine sahip “gizli bomba” adı verilen yeni bir patlayıcı yapma çabasında olduğu bilgisi de Emniyet’e ulaştı. Emniyet birimleri IŞİD’ın “gizli bomba”yla uçakları hedef alma ihtimaline karşı tedbirlerini arttırdı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde tüm birimlere bir yazı göndererek, terör örgütlerince metro ve metrobüs duraklarına yönelik bombalı saldırı yapılabileceği uyarısında bulunmuş, uyarı yazısında “Yenikapı, Hacıosman, Osmanbey ve Taksim metroları ile metrobüs duraklarının hedef alınabileceği belirtilmişti. Uyarı yazısıyla birlikte polis Marmaray, metro ve metrobüslerdeki tedbirleri arttırırken, özel güvenlik de şüpheli gördüğü kişilerin çantalarını el dedektörü ile kontrol etmeye başladı.

SULTANAHMET BOMBACISINI GETİRTMİŞLER
Öte yandan IŞİD’e eleman kazandırdığı gerekçesiyle tutuklanan Azeri asıllı Abdullah Abdulaev ve ‘Ebu Hanzala’ kod adlı Halis Bayancuk’un, Sultanahmet’te polis noktasına düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren Diana Ramazova’yı İstanbul’a getirdiği sorgu aşamasında ortaya çıktı. Abdulaev’in, 6 ay önce polis memuru Kenan Kumaş’ın şehit olduğu eylemi gerçekleştiren Ramazova’nın gelişine yardımcı olduğu ve eylemden önce Başakşehir’de 4 gün sakladığı belirlendi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)