Şehitlerin adını taşıyan okullar açıldı



Gaziantepli şehitler Mehmet Yalçın Nane ve Mehmet Emre Özer’in isimleri, doğdukları mahalledeki iki okula verildi. Okulların açılış törenine katılan şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Milli Eğitim Bakanlığı, şehitlerin doğum yeri olan Şehitkamil ilçesine bağlı Arıl Mahallesi’nde yaptırılan onikişer derslikli okullara, Şehit Mehmet Yalçın Nane İlkokulu ve Şehit Mehmet Emre Özer Ortaokulu adını verdi. Her iki okulun açılışı, “İlköğretim Haftası” kutlama etkinlikleri kapsamında, şehit yakınlarının katılımıyla yapıldı. Törene katılan şehit yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Törendeki konuşmaların ardından her iki okulun açılış kurdelesi kesilerek sınıflar gezildi. Okul girişlerine oluşturulan “Şehitlik Köşesi”nde dua okuyan şehit yakınları ve protokol üyeleri, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Törene Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren de katıldı.

Astsubay Mehmet Yalçın Nane, terör örgütü DAEŞ militanlarının Kilis’te 23 Temmuz’da karakola ateş açması sonucu, Onbaşı Mehmet Emre Özer ise 2012’de Afyonkarahisar’da mühimmat deposundaki patlamada şehit olmuştu.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)